Poiana Dragostei, minunea turistică din Alba

O poieniţă în formă de inimă, apărută în mijlocul unei păduri de stejar, ar putea transforma un loc de poveste din Alba într-o zona turistică de succes.

Aşa s-a întâmplat cu cercurile misterioase din lânurile de grâu din Anglia. La noi, nimeni nu ştie cum a luat naştere inima din pădure unde pe vremuri se ţineau hore şi petreceri. Autorităţile vor să o transforme în arie protejată şi să folosească simbolul că imagine a judeţului, informează Pro TV.

Sătenii ştiu din tată în fiu că inima a apărut în mijlocul celor 260 de hectare de pădure, în urmă cu câteva sute de ani.

Locul pare încremenit în timp. Stejarii seculari au văzut de-a lungul veacurilor cete de haiduci trăgând din flinte, dar şi perechi de îndrăgostiţi din poveşti iubire de mult apuse.


Localnicii din Bucerdea Vinoasã, localitatea aflată la trei kilometri de minunea din pădure, îşi amintesc că pe vremuri se întâlneau cu fetele în poieniţă şi încingeau hore de răsuna tot codrul. "De aia i-a rămas numele de Poiana Dragostei. Cum au lăsat-o bătrânii, aşa am găsit-o şi noi", spun localnicii.

În apropierea poieniţei se află stâncile numite Piatră Craivii, unde legenda spune că ar fi ascunse comori de pe vremea dacilor.

Cunoscută de localnici sub denumirea de Poiana Ursoi, ea se mai numește, popular, și Poiana Inimii și are, într-adevăr, forma unei inimi, care poate fi observată cel mai bine de pe versantul opus.

Accesul este destul de uşor.

Din DJ 107 H, pe direcţia Ighiu-Cricău, se desprinde un drum la stânga, ce duce în satul Bucerdea Vinoasă. Drumul continuă până la ieşirea din sat, cale de trei kilometri, de unde se desprinde la stânga o potecă, ce străbate o porţiune de pădure până la intrarea în poiană.

Zona se află în proces de transformare în arie naturală protejată, fiind folosită de către Consiliul Judeţean Alba ca imagine-simbol pentru turismul județului Alba. Oficialii de la CJ Alba au decis imediat ca imaginea cu Poiana Inimii să fie folosită spre promovarea turistica a acelor locuri.

"Această poiană, care devine reprezentativă pentru judeţ, va fi în viitorul apropiat o arie naturală protejată şi mai ales va fi un brand al judeţului.
Vom încerca pe viitor să folosim această poiană a inimii ca logo al judeţului"
, spune Rareş Tileaga, Centrul de Turism Consiliul Judeţean Alba, citat de Pro TV.

 

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod