Morţii anului 2015. Ce personalităţi din România au trecut în nefiinţă


Corneliu Vadim Tudor şi Paula Iacob au decedat în acest an, provocând o puternică emoţie în rândul opiniei publice

15 nume importante au plecat dintre noi în 2015. Vedete din sport, actori, compozitori, scriitori au ajuns la capătul vieţii. Mulţi dintre ei au contribuit la dezvoltarea domeniilor în care au activat şi au reprezentat cu cinste România în lume. În urma lor au lăsat un gol, dar şi o moştenire valoroasă generaţiilor care vin.

Drama din Club Colectiv a cutremurat întreaga naţiune. În incendiu şi-au pierdut viaţa 62 de persoane, printre ei s-au aflat mai mulţi bloggeri, artişti fotografi şi muzicieni. Goodbye to Gravity, formaţia care a ţinut spectacolul, a dispărut în tragedie, singurul supravieţuitor fiind Andrei Găluţ, solistul trupei.

1. Corneliu Vadim Tudor, 66 de ani, (n. 28 noiembrie 1949 – d. 14 septembrie 2015).

A fost senator al României, candidat la preşedinţie, liderul Partidului România Mare, publicist şi scriitor. Contestat pentru activitatea literară din perioada lui Nicoale Ceauşescu, atunci când se remarcase ca un propagandist obedient, după 1989, înfiinţează alături de mentorul său Eugen Barbu revista România Mare, o publicaţie săptămânală care s-a bucurat de succes, dar a promovat ura şi atacul constant la adresa societăţii democratice. Corneliu Vadim Tudor a fost, vreme de două decenii, întruchiparea extremismului şi naţionalismului românesc.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • traian pe 31 Dec 2015, 05:45
  peronalitati decedate in 2015

  AU TRECUT LA CELE VESNICE,IN ETERNITATE,SUFLETELE LOR S-AU RIDICAT LA CERURI,sau alte cateva zeci de formulari.nicidecum -in nefiinta-poate acolo vor trece cei care scriu dupa ureche,copiind,doar e mai usor sa scrii un cuvant care -nu are de a face cu neamul tau -si asta---de mii de ani!

  1
  1

 • MARGARETA POTCOVUTA pe 31 Dec 2015, 00:16
  Vorbeste lumea....

  Daca prezentatoare se numeste si ...Blokina, e vai de PRO TV...Nu am nimic personal cu ea...Am urmarit emisiunea din curiozitate si nu m-am inselat. Blokina chiar nu are ce cauta in aceasta emisiune..chiar are pareri despre moralitate, da sfaturi....Despre ce vorbim ?....Sunt atatea actrite tinere, frumoase, destepte, iar producatorii vor ASTFEL de persoane !...Desigur spuneti ca pot schimba canalul...eu asta fac..dar generatia tanara o ia drept exemplu de reusita in viata. Ganditi putin pentru mai tarziu...Sper sa nu stergeti mesajul ...sa fie vazut si de acei producatori pe care se da vina...

  3
  0

 • mona pe 30 Dec 2015, 08:52
  Personalităţi dispărute

  Dacă aţi pus-o pe Mărioara Zăvoran în rînd cu aceste personalităţi, înseamnă că mass -media chiar are o problemă.... Şi mi-aş dori să publicaţi comentariul meu.

  13
  0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod