Miodrag Belodedici înoată pentru Salvați Copiii la Swimathon

Echipa Salvați Copiii participă la Swimathon, un eveniment de anvergură națională destinat strângerii de fonduri pentru cauze umanitare. Echipa Salvați Copiii, condusă de cunoscutul sportiv Miodrag Belodedici, va înota pentru a strânge fondurile necesare achiziționării unui incubator pentru Spitalul Județean de Urgență Reșița.
Swimathon este un eveniment ce se desfășoară în România din anul 2009 și a ajutat până în prezent la finanțarea a 67 de proiecte propuse de comunități locale. În București este la a doua ediție și își propune să ajungă la 50 de înotători și să ajute la îndeplinirea a douăzeci de cauze. 

Evenimentul se va desfășura în data de 6 iulie 2013 în București, între orele 9-14 și va fi găzduit de Bazinul Olimpic exterior din cadrul Complexului Sportiv Lia Manoliu. Acest eveniment este organizat de Fundaţia Comunitară Bucureşti şi Asociaţia pentru Relaţii Comunitare.

Echipa Salvați Copiii are în fruntea sa un cunoscut sportiv român – Miodrag Belodedici, care în prezent este director al centrelor de juniori ale Federației Române de Fotbal.
Miodrag Belodedici s-a remarcat că fotbalist la Steaua București și apoi la Steaua Roșie Belgrad, echipe alături de care a câștigat două Cupe ale Campionilor. 

Puteți susține echipa Salvați Copiii prin donații, accesând pagina susținătorilor de pe site.

Astfel, vă implicați într-un proiect cu impact pozitiv la nivelul comunității locale. În acest an, Salvați Copiii și-a propus să strângă cu ajutorul dumneavoastră fondurile necesare cumpărării unui incubator performant pentru Spitalul Județean de Urgență Reșița. Unul din zece copii este născut prematur și are nevoie de îngrijiri speciale pentru a supraviețui.

"Medicii, asistentele și infirmierele fac eforturi pentru a salva aceste vieți plăpânde, dar sunt nevoiți de multe ori să folosească metode rudimentare și ineficiente, pentru că incubatoarele nu sunt suficiente.
Încă se mai folosesc în acest spital sticle cu apă caldă pentru a ține de cald prematurilor care nu au loc în incubator. Este timpul să schimbăm această situație și să dăm șanse egale tuturor prematurilor, așa că vă invităm să susțineți cauza noastră, donând pentru echipa Salvați Copiii",
a declarat Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv Salvaţi Copiii România.

Participarea echipei Salvați Copiii la Swimathon este parte a programului Fiecare copil contează, un amplu program de reducere a mortalităţii în rândul copiilor sub 5 ani. Mortalitatea infantilă este un capitol sumbru pentru România: suntem ţara cu cea mai ridicată rată a deceselor la copiii cu vârsta de până în 5 ani, din Uniunea Europeană, cu o medie a mortalităţii infantile de peste două ori mai mare faţă de celelalte ţări.
Din anul 2010, de când a fost demarat acest proiect, organizația Salvați Copiii a realizat 15 dotări cu echipamente medicale performante pentru maternităţi şi secţii de nou-născuţi din Bucureşti şi din ţară. 
Astfel, conform estimărilor organizaţiei, aproximativ 327 de nou-născuţi vor fi salvaţi şi 380 de naşteri vor avea loc în condiţii normale în anul 2013.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod