Muhammad Ali

Mesajul tulburător al fiicei lui Muhammad Ali, după moartea tatălui ei

Hana Ali
Marele campion de box era foarte mândru de fiicele sale


Muhammad Ali a devenit cunoscut în lumea boxului datorită meciurilor celebre din ring, precum "Rumble în the Jungle" sau "Thrilla în Manila".

Pe numele adevărat Cassius Clay, marele campion s-a născut la 17 ianuarie 1942. El a obţinut 56 de victorii în 61 de meciuri, din care 37 înainte de limita, devenind primul boxer care a câştigat trei titluri de campion mondial al greilor.

Din punct de vedere social, dorinţa să de a zgudui dominarea "albilor" în America anilor '60, refuzând să plece în Vietnam în 1967, a dat curaj numeroşilor afro-americani în vremea în care aceştia luptau pentru drepturile de baza.

La 30 de ani de la ultimul sau meci, curajul şi evoluţia din ring, dar şi luările de poziţie şi declaraţiile şocante în afară ringului rămân simboluri puternice, notează Mediafax.

După box, Ali s-a implicat în numeroase cauze umanitare, iar în 2005 a primit medalia libertăţii (Medal of Freedom), cea mai înalta decoraţie posibilă pentru un cetăţean american.

În 1996, în ciuda durerilor provocate de maladia Parkinson, el a fost ultimul purtător al torţei olimpice într-un oraş, Atlanta, unde cu 30 de ani în urmă era cetăţean din zona a două.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
6 Iunie 2016
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod