Impresionant: O fată fără un picior a devenit balerină!

O elevă din SUA, diagnosticată cu o formă rară de cancer osos, şi-a împlinit visul de a fi balerină, deşi poartă o proteză care îi înlocuieşte piciorul amputat.

Nimic, oricât de greu, n-a putut s-o împiedice pe Gabi Shull (14 ani) să-şi împlinească cea mai mare dorinţă: să devină balerină. Povestea ei, un exemplu de voinţă supraomenească, le poate servi drept model tuturor celor care cred că nu pot face ceva, deşi nu le lipseşte nimic important. Gabi nu are un picior, dar asta n-a oprit-o din drumul spre reuşită.

Fata, elevă în statul american Missouri, dansa de la trei ani. La nouă ani, pasiunea sa a fost spulberată de un diagnostic foarte grav - suferea de o formă rară de cancer osos, osteocarcom, iar medicii i-au amputat piciorul drept.

Părinţii ei se temeau de ce era mai rău.

Gabi a simţit mai întâi că ceva nu este în regulă în ianuarie 2011, după ce a căzut în genunchi, în timp ce patina. La început, părinţii au crezut că piciorul se resimte după căzătură, dar după două săptămâmni în care situaţia nu s-a îmbunătăţit deloc, au dus-o la spital pentru o radiografie. Iniţial, medicii au crezut că a suferit o fractură de stres, dar un RMN făcut câteva săptămâni a relevat că fata avea cancer.

"Am fost la doctore şi când ne-a dat vestea nu l-am crezut.
Ne-a zis: <<Fiica dumneavoastră are ce credem noi că e, ar putea fi cancer. Un tip de cancer numit Osteosarcom>>. Am fost şocaţi. A trebuit să ne spună încă o dată, pentru că nu-l credeam. Am crezut că nu-mi aud bine urechilor"
, a povestit Debbie, mama fetei. "Gabi m-a întrebat de ce i s-a întâmplat asta ei, iar eu i-am spus că nu ştim de ce uneori oamenilor buni li se întâmplă lucruri rele, dar va trebuie să facem tot ce putem ca să trecem peste asta şi asta am făcut", a continuat femeia.

După 12 săptămâni de chimioterapie, tratament aplicat pentru a reduce tumoarea la o dimensiune operabilă, părinţii aveau de ales între alte tratamente şi amputarea piciorului, dar ei au optat pentru rotaţieplastie, o procedură prin care implică amputarea piciorului pentru eliminarea genunchiului afectat de cancer, apoi reataşarea piciorului răsucit la 180 de grade de piciorul tăiat.
Astfel, încheietura piciorului îndeplineşte acum rolul genunchiului, această metodă permiţând o mobilitate maximă, relatează Daily Mail.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • travis pe 23 Iun 2016, 11:55
    E chiar mai bine asa

    Fara un picior este mai usoara si poaate topai mai bine. "Alinuta,daca mai topai intr-un picior ti-l tai si pe celalalt!"

    0
    3

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod