Flori rezistente la soare - Soiuri care îți mențin grădina frumoasă, în ciuda caniculei

Chiar și în plină caniculă, nu există niciun motiv pentru care grădina ta să nu fie colorată, vibrantă și luxuriantă. Iată câteva soiuri de flori rezistente la soare.
În ciuda temperaturilor caniculare, ce usucă orice formă de vegetație, îți poți menține grădina înflorită pe tot parcursul sezonului, adăugând plante iubitoare de căldură.
 


Soiuri de flori rezistente la soare


 
Iată câteva soiuri de flori rezistente la soare, ce vor face grădina ta să arate senzațional, în ciuda temperaturilor toride.


Lantana

 
 
Plantă nativă de la tropice, lantana iubește căldura și umezeala și crește cel mai bine în sol umed, bine drenat (dar poate rezista la condiții de secetă). Înflorește la soare, în special la soarele de după-amiază, și înflorește pe tot parcursul anului, în grupuri strânse de roșu, portocaliu, galben, roz sau alb. Florile sunt ideale pentru plantare de-a lungul perimetrelor grădinilor de legume, deoarece sunt irezistibile pentru albine, fluturi și păsări colibri.
Așeză-le lângă culturile care trebuie polenizate, cum ar fi dovleceii și pepenii.


Verbena 

 
 
Această plantă rezistentă, iubitoare de soare, provine din America de Sud, dar acum este cultivată în întreaga lume. Se spune că vara, în epoca victoriană, femeile obișnuiau să mai atenueze senzația de epuizare, generată de caniculă, împachetând frunze de verbenă de lămâie în batiste și inhalând aroma dulce cu iz de citrice. În zilele noastre, poți planta verbena de lămâie lângă uși și ferestre pentru a-i simți mai bine mirosul plăcut. Planta re nevoie doar de udare săptămânală, cu furtunul.


Cosmos
 

 
Aceste palnte anuale, înalte și arătoase, cu flori mătăsoase, asemănătoare margaretelor, sunt originare din Mexic, capabile să suporte căldura și seceta, făcându-le astfel ideale pentru grădinile deșertice sau zonele cu sol sărac.
De fapt, solul prea bogat va slăbi rezistența tulpinilor și florilor de Cosmos, așa că plantează-le în parcele de teren pe care le-ai neglijat de mult dacă vrei să ai o grădină frumoasă și colorată. 
 


Gălbenele
 

 
Gălbenele apar pe aproape toate listele de flori ideale pentru vreme caldă și, din motive întemeiate: sunt ușor de cultivat, au tonuri vesele de portocaliu și galben și înfloresc vara, când multe alte plante se chinuie să supraviețuiască în caniculă.
Plantează-le în sol bine drenat, în plin soare, și ai grijă să le uzi bine în zona rădăcinii, permițând solului să se usuce puțin între udări.
 

 
Mușcată

 
 
Este lucru știut că muşcatele tolerează căldura mai bine decât majoritatea speciilor de plante, dar dezvoltarea recentă a muşcatelor hibride a însemnat soiuri care pot accepta clime dure, precum Texas şi Arizona, unde verile sunt caniculare.
Pentru a menține mușcatele sănătoase acestea au, totuși, nevoie de umiditate constantă și ar trebui să fie udate zilnic. De asemenea, dacă există posibilitatea să le oferi puțină umbră după-amiaza, mușcatele se vor dezvolta mai bine, pe termen lung.
 

 
Salvia

 
 
Salvia este o plantă cu înflorire lungă, rezistentă, ușor de cultivat și ușor de îngrijit. Fiind originare din zona Mării Mediterane, tipurile de salvie sunt tolerante la căldură, preferă soarele plin și se dezvoltă cu udare minimă, făcându-le ideale pentru grădinile uscate și zonele secetoase. Cele mai multe tipuri de salvie au mase de flori de culoare albastru sau violet care înfloresc toată vara și atrag o varietate de polenizatori.



Sedum

 
 
Sedumurile sunt un grup de plante suculente care necesită întreținere redusă.
Rezistente la secetă, căldură, umiditate și sol sărac, sedumurile supraviețuiesc în condiții mai puțin decât ideale prin stocarea umidității în frunzele lor groase și suculente. Aceste calități fac din ele alegerea excelentă pentru zonele în care clima este aridă sau pentru grădinile din zonele stâncoase. Ca să ai toată vara ciorchini denși de flori, asigurî-te că le plantezi într-un sol bine drenat, în plin soare.
22 Iunie 2023
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod