De ce nu este bine să păstrezi flori uscate în casă

Imortelele, trandafirii uscați sau aranjamentele cu flori nemuritoare sunt câteva dintre elementele decorative naturale pe care le întâlnim destul de des în casele oamenilor.
Sunt folosite pentru a decora, dar unele sunt păstrate și pentru valoarea lor sentimentală, așa cum sunt buchetele de mireasă . Dar știai că nu este bine să ții flori uscate în casă?

În primul rând, devin un magnet pentru praf și sunt dificil sau chiar imposibil de curățat. Pe de altă parte, unele dintre ele pot mucegăi, eliberând spori periculoși de mucegai în aerul din locuința ta. 

Dar o parte mai puțin cunoscută este cea a influenței nocive pe care florile uscate o au asupra energiei din casa ta.
Potrivit practicii Feng Shui, florile moarte afectează circulația energie pozitive numite Chi.

Acest tip de energie aduce o stare de bine, menține sănătatea, stimulează buna înțelegere și oferă armonie tuturor celor care locuiesc într-o casă ce respectă regulile Feng Shui, potrivit acestei credințe străvechi. Iar pentru ca energia Chi să circule eficient și să aducă toate aceste beneficii, trebuie să respecți câteva reguli esențiale de amenajare și decorare.

Florile își pierd energia Chi când mor și absorb din vitalitatea unei case atunci când sunt păstrate în interior.
Ele reprezintă moartea și degradarea, influențe pe care în mod singur nu ți le dorești în locuința ta.

Același lucru este valabil pentru ramurile decorative sau florile din plastic, care sunt de asemenea considerate elemente moarte în practica Feng Shui, potrivit housebeautiful.com. Iar dacă le ai în casă, pot cauza apariția emoțiilor negative.

La polul opus se află florile proaspete și plantele în ghiveci. Acestea stimulează energia Chi și amplifică efectele sale benefice. Acesta este motivul pentru care ar trebui să ai în fiecare cameră din casă câte o plantă în ghiveci.
Iar dacă îți plac buchetele de flori, ai grijă să le schimbi apa des pentru a le prelungi viața și este important să le arunci imediat ce au început să se ofilească.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod