Papaiani, filmul Pacala

Drama lui Sebastian Papaiani. De ce e atât de îndrăgit de publicul român?


Sebastian Papaiani, eveniment
Sebastian Papaiani, la un eveniment unde primeşte o stea pe Aleea Celebrităţilor din Bucureşti

Sebastian Papaiani: În comunism nu aveam planuri. Ţi le făceau alţii!


Dar Sebastian Papaiani a urcat mulţi ani şi pe scena teatrelor bucureştene, fiind multă vreme angajat al Teatrului Giuleşti din Bucureşti.
În urmă cu doi ani, actorul a acordat un interviu site-ului DC News, în care Sebastian Papaiani vorbeşte despre viaţa sa profesională şi îşi aminteşte de comunism:
”La un moment dat faci carieră din iubire. Și la vârsta asta îmi iubesc meseria așa cum am iubit-o întotdeauna.
Lăcrimez când îmi aduc aminte de film și de teatru, dar mi-am dat seama că la un moment dat nu o mai faci numai din iubire, ci o faci şi ca o profesie. Pasiunea se transformă în profesie, ceea ce înseamnă că îți faci meseria mult mai ușor. Motto-ul a fost că mi-am iubit meseria. Unde nu e iubire, nimic nu e”
, a declarat actorul.
Vorbind despre tinereţea lui, Sebastian Papaiani şi-a amintit de atmosfera din perioada comunistă cu bune şi cu rele: ”Nu aveam planuri, pentru că pe vremea comunistă nu aveai vise și nici planuri.
Planurile ți le făceau alții. Îmi aduc aminte că pe 23 August (n.r. sărbătoarea naţională la acea vreme) și pe 1 Mai ne urcau într-un camion, când eram studenți, și ne ducea undeva la șosea să defilăm, să facem parte din clasa muncitoare. Am fost de două ori, dar a treia oară am refuzat și am mimat boala. De atunci nu am mai ieșit la defilare. Nu aveam gânduri, ce planuri să am? Nu se putea”
, a declarat actorul pentru site-ul DC News.
Sebastian Papaiani este unul dintre ultimii supravieţuitori ai generaţiei de aur a filmului şi teatrului românesc.
30 Mai 2016
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Georgeta pe 30 Mai 2016, 08:41
    Păcat, mare păcat

    Dar, când este "Vizita BĂTRÂNEI DOAMNE" o hotăreşte Destinul. S-a bucurat de o viaţă lungă, frumoasă şi mai ales de simpatia publicului. Poate că mai are totuşi zile, poate că firul vieţii s-a sfârşit aici, nimeni nu poate ştii... Medicii nu sunt Dumnezeu, ci doar oameni care încearcă să-şi facă meseria. În rest... Marele Păpuşar - DESTINUL e cel care decide, Îi doresc să revină printre noi, aşa cum îl ştim. Sănătate, Păcală... poate păcăleşti de data asta şi Destinul

    4
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod