Dosar Eva. Noua Prima Doamnă a României: Ce rol va avea Carmen Iohannis?


Românii s-au bucurat ca la Revoluția din '89 după victoria lui Iohannis. Pentru cei care l-au votat n-a contat că nu are copii sau că nu este ortodox: ei au dorit un om care să-i asculte, să-i respecte şi să-i reprezinte


Dincolo de religie, un alt aspect important o deosebește net pe Carmen Iohannis de tot ceea ce au ales până acum românii la prezidențiale: viitoarea Primă Doamnă nu are copii - un aparent "handicap electoral" pe care cei mai mulți dintre alegători nu l-au considerat relevant. "Reacția celei mai mari părți a electoratului la acest procedeu de campanie murdară folosit de PSD a fost grăitoare.

Oamenii au empatizat cu victimele, cu soții Iohannis. În fond, cum să nu te miște drama unor oameni care și-au dorit mult copii și nu i-au putut avea?", întreabă Alin Bogdan, care conchide categoric: "Cine a furnizat ideea asta de atac staff-ului PSD ar trebui arestat pentru port ilegal de creier".

Încerc să-mi fac cât mai bine pot meseria întotdeauna şi sper ca, în calitate de Primă Doamnă, să fac la felCarmen Iohannis
George Rîpă explică de ce acest subiect nu a reprezentat un element decisiv în alegerea lui Iohannis: "Sunt anumite chestiuni care contează.
Uitați-vă la strategii PSD. Au făcut sondaje și au văzut că românii vor un președinte român, ortodox, familist, cu nevastă, copii și pisici dacă se poate. Dacă ar fi mers însă mai departe ar fi văzut că românii ar fi vrut aceste calități, nu însă și pe Victor Ponta. Da, este un aspect important, însă nu este esențial."
Consultantul politic spune că demonstrația cea mai bună pentru modul greșit în care a fost folosit acest subiect de ordin personal în bătălia politică a avut loc a doua zi după alegeri: "Atacul mizerabil din campanie pe această temă s-a risipit în chiar primele ore ale zilei de luni, când zeci de copii au primit-o cu aplauze pe Carmen Iohannis, la școală."

În dimineața de după turul doi al alegerilor, toată lumea, chiar și adversarii cei mai înverșunați, a putut vedea că doamna profesoară are copii.
Sunt copiii ei de la școală, pe care îi îndrăgește și care o iubesc.
Îi va fi greu să-i lase, iar lor le va fi greu să se despartă de ea. Drumul spre Palatul Cotroceni cere însă și astfel de sacrificii: să te pui în slujba țării înseamnă să-i lași deoparte pe ai tăi și să te îngrijești de soarta tuturor. Bun venit în clasa noastră, doamnă profesoară!

Citește și:

VIDEO: Carmen Iohannis, primită de elevii săi cu melodia "We are the champions"


Cine este Klaus Iohannis, noul preşedinte al României: "Pot să repar orice prin casă.

Când a fost nevoie, mi-am pus singur faianţă şi gresie"


Foto: AFP/Mediafax

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod