Dosar Eva. Noua Prima Doamnă a României: Ce rol va avea Carmen Iohannis?

Soții Iohannis au așteptări foarte mari de împlinit, dar un lucru e sigur: ei vor schimba net percepția românilor asupra Președinției


Indiferent ce alegere va face Carmen Iohannis după instalarea la Palatul Cotroceni, ea pare să-și fi spus deja amprenta asupra imaginii femeii în societatea românească și îndeosebi în politica românească. Și e cvasicert că va continua să aibă o influență pozitivă.

Atacul mizerabil din campanie pe această temă s-a risipit în chiar primele ore ale zilei de luni, când zeci de copii au primit-o cu aplauze pe Carmen Iohannis, la școalăGeorge Rîpă
"Cred că, pentru noi, ca societate, cel mai important lucru ar fi ca, prin doamna Iohannis, dar și prin alte doamne, să se schimbe modelul de succes în viața publică și, mai ales, în viața politică", explică Alin Bogdan.
"Trebuie compensat răul produs, în ultimii 10 ani, imaginii femeii de succes, de personaje gen Elena Udrea. Imaginea femeii agresive și ariviste, care dobândește un succes facil și rapid, prin mijloace care nu pot fi asociate calităților profesionale, trebuie înlocuită în spațiul public de modelul femeii care reușește prin muncă, prin utilizarea corectă a inteligenței personale, printr-un comportament public guvernat de bun-simț și decență."

George Rîpă crede că rolul pe care îl va juca soția viitorului președinte e mai presus de miza combaterii discriminării femeilor. "Cred că suntem într-un moment în care nu mai putem vorbi despre discriminarea femeilor în România.
Avem femei care conduc ministere sau primării, ba chiar conduc partide politice. Nu uitați și că două femei, Monica Macovei și Elena Udrea au obținut împreună aproape 10% în primul tur. În plus, în sistemul judiciar vedem femei care fac performanță și care sunt exemple de profesonalist și de integritate, precum Livia Stanciu de la Înalta Curte sau Laura Codruța Kovecsi de la DNA. Nume grele precum Năstase, Vântu sau Voiculescu au fost trimise după gratii de judecători femei"
, arată consultantul politic.
"Există ONG-uri care trăiesc din vânzarea unor povești care nu au nicio legătură cu realitatea. Ni se tot spune că românii sunt rasiști, misogini și xenofobi. Total fals, iar alegerea lui Klaus Iohannis, un neamț protestant, demonstrează că suntem de fapt un popor tolerant care a experimentat multiculturalismul cu mult înainte ca oengiștii să inventeze acest termen."

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod