Cazul Iulia Ionescu: Ce au găsit poliţiştii în laptopul elevei care a fugit la mănăstire

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) au finalizat percheziţia informatică la laptopul Iuliei Ionescu - eleva din Bucureşti care a fugit de acasă trei zile la o mănăstire - procurorii urmând să dea o soluţie în acest caz, au declarat surse judiciare citate de Realitatea TV.
Poliţiştii BCCO au terminat percheziţia informatică la laptopul elevei şi au trimis rezultatele la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5.

Anchetatorii au găsit în calculatorul Iuliei Ionescu multe rugăciuni şi fotografii cu icoane care îi înfăţişează pe majoritatea sfinţilor din calendarul ortodox, fişiere cu muzică şi fotografii ale fetei împreună cu familia şi colegii de şcoală.

În ce priveşte schimbul de mail-uri cu preoţi sau călugări, anchetatorii nu au găsit alte mesaje în afara celor care au fost puse la dispoziţia poliţiştilor, încă de la începutul anchetei, de duhovnicul fetei.

Dosarul a fost trimis de poliţişti procurorului de caz din Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, care urmează să decidă dacă începe urmărirea penală în acest caz, relatează postul citat.

Poliţiştii bucureşteni au ridicat laptopul Iuliei Ionescu, la solicitarea expresă a procurorului de caz, care a cerut o verificare suplimentară, înainte de a da soluţia în acest dosar.
Astfel, laptopul a fost predat ofiţerilor specializaţi în infracţionalitate informatică din cadrul BCCO.

Iulia Ionescu, în vârstă de 15 ani, elevă la Colegiul "Sfântul Sava" din Bucureşti, a fost dată dispărută în 12 februarie, fiind găsită în 15 februarie, într-un tren în care a urcat la Suceava şi care mergea spre Bucureşti. Ea a fost adusă la Bucureşti de poliţişti şi predată familiei, după ce a fost audiată.

Cercetările în acest caz sunt efectuate de poliţiştii de la Sectorul 5, sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5. Anchetatorii au început urmărirea penală in rem, pentru infracţiunea de lipsire de libertate.

În 19 februarie, şeful Poliţiei Române, Petre Tobă, anunţa că Poliţia Capitalei a reconstituit traseul pe care Iulia Ionescu l-a parcurs din momentul în care s-a despărţit de mama ei, în Bucureşti, şi până la Suceava, unde a fost găsită.
Tobă preciza că poliţia şi-a creat o imagine completă a tot ce s-a întâmplat din momentul în care Iulia Ionescu a plecat de acasă.

Petre Tobă spunea că Iulia Ionescu, dispărută în 12 februarie din Capitală, a mers în aceeaşi zi la Bacău, unde a petrecut noaptea, în gară, a fost apoi găzduită două nopţi la mănăstirea Sihăstria Rarău, fiind găsită de poliţişti în 15 februarie, în tren, când se întorcea la Bucureşti.

Şeful Poliţiei Române mai spunea că probatoriul în cazul dispariţiei Iuliei Ionescu a fost înaintat de Poliţie procurorului de caz, de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 5. Tobă spunea că nu exclude ca procurorul de caz să extindă cercetările sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni. Deşi nu a menţionat ce persoane ar putea fi vizate, Petre Tobă arăta că ancheta a fost îngreunată de reprezentanţii mănăstirii Sihăstria Rarău.

"În momentul în care poliţiştii IPJ Suceava au căutat fetiţa la schitul respectiv, aceştia (reprezentanţii Sihăstriei Rarău, n.r.) au declarat că ea nu este în schit.
Poliţiştii au întocmit un proces-verbal, pe care avem semnătura şi ştampila schitului respectiv. Pentru găsirea fetiţei, nu am beneficiat de informaţii de la mănăstire"
, preciza Tobă.

Conducerea mănăstirii Sihăstria Rarău spunea că Iulia Ionescu a ajuns la mănăstire după verificările Poliţiei Judeţului Suceava şi ale Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor şi că a ales să informeze Poliţia după plecarea fetei, ţinând cont în primul rând de starea de panică a adolescentei, de refuzul categoric al acesteia de a fi preluată de către organismele abilitate şi de promisiunea ei fermă că doreşte să se întoarcă la familie în Bucureşti.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod