Anna Kendrick

ANNA KENDRICK (Jessica) a jucat in productia PictureHouse Rocket Science regizat de Jeffrey Blitz.
ANNA KENDRICK (Jessica) a jucat in productia PictureHouse Rocket Science regizat de Jeffrey Blitz. Interpretarea ei ca membra a unei echipe de dezbatere
scolare foarte competitive i-a adus nenumarate critici favorabile, iar filmul a fost nominalizat pentru  Marele Premiu al Juriului la editia din 2007 a Festivalului de Film Sundance. Anna a fost nominalizata la Premiile Independent Spirit la categoria "Cea mai buna actrita intr-un rol secundar" pentru interpretarea din acest film.

In 2008, Kendrick a fost vazuta in blockbusterul Twilight ("Amurg").
Va mai aparea si in continuarea The Twilight Saga: New Moon, care va fi lansata in toata lumea pe 20 noiembrie 2009. in prezent, se filmeaza la cea de-a treia parte a seriei, The Twilight Saga: Eclipse. Kendrick joaca si in mult asteptatul film produs de Paramount Up in the Air ("Sus, in aer"), alaturi de George Clooney si de Jason Bateman. Personajul lui Kendrick este Natalie Keener, proaspat iesita de pe bancile colegului, in ascensiune la compania la care si ea, si personajul lui Clooney sunt angajati.

Aceasta companie unica se specializeaza in "consilierea pentru tranzitia in cariera" (un eufemism pentru concediere).
Filmul a fost foarte apreciat la premiera care a avut loc la editia din 2009 a Festivalului de Film de la Toronto. Up in the Air, regizat de Jason Reitman, va fi lansat in toata lumea pe 25 decembrie 2009.

De curand, Kendrick a terminat filmarile la filmul produs de Universal Scott Pilgrim VS. the World alaturi de Michael Cera. in aceasta drama, interpreteaza rolul lui Stacy Pilgrim, sora personajului lui Cera, Scott Pilgrim. Kendrick si-a facut debutul cinematografic in filmul lui Todd Graff Camp, foarte indragit la editia din anul 2003 a Festivalului de Film Sundance.


Interpretarea ei i-a adus o nominalizare la Premiile Independent Spirit, precum si o nominalizare la categoria "Cea mai buna actrita intr-un rol secundar" la Premiile Annual Chlotrudis.

Veterana in domeniul teatrului, Kendrick si-a inceput cariera ca Dinah Lord in musicalul de pe Broadway din 1997, High Society, pentru care a primit o nominalizare la Premiile Tony, la categoria "Cea mai buna actrita intr-un musical. La varsta de 12 ani, a devenit a doua cea mai tanara nominalizata la premiile Tony din istoria premiilor.
Kendrick a mai primit si premii din partea Drama League si a Theatre World, precum si nominalizari la Premiile Drama Desk si FANY.

Dintre piesele de teatru in care a mai jucat Kendrick se mai numara productia New York City Opera "A Little Night Music", cu Jeremy Irons, "My Favorite

Broadway/The Leading Ladies: Live at Carnegie Hall", si atelierele de pe Broadway pentru "Jane Eyre" si "The Little Princess" ("Mica printesa").
Kendrick locuieste in prezent in Los Angeles, California.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod