Tao si arta de a iubi (3)

Taoistii privesc corpul fizic ca pe ceva sacru, ca pe o comoara pe care trebuie nu numai sa o pastrezi, dar si sa o sporesti. Ei au inteles, ca de altfel si anticii din...
Taoistii privesc corpul fizic ca pe ceva sacru, ca pe o comoara pe care trebuie nu numai sa o pastrezi, dar si sa o sporesti. Ei au inteles, ca de altfel si anticii din Occident, ca "mens sana in corpore sano" (o minte sanatoasa se afla intr-un corp sanatos). De aceea, ei recunosc oamenii dupa modul cum au grija de corpul lor, iar in practicile taoiste unul din primii pasi il reprezinta cunoasterea si intelegerea trupului.

In arta de a iubi, taoistii folosesc zona reflexogena a organelor sexuale pentru a obtine anumite rezultate. Ei au observat ca penisul (la barbati) si vaginul (la femei) sunt direct conectate cu anumiti centri nervosi, iar pe aceste organe sexuale sunt foarte bine reprezentate glandele si organele.

La barbati, glandele sunt reprezentate pe capul penisului iar organele pe corpul acestuia. La femei organele sunt reprezentate pe peretii interiori ai vaginului, iar in zona cea mai apropiata de uter sunt reprezentate glandele.

Din aceasta scurta descriere intelegem ca in timpul actului sexual glandele si organele celor doi parteneri se conecteaza direct, schimbul de energie se realizeaza prin aceasta foarte importanta zona reflexogena care, asa cum am mai spus, este direct conectata cu anumiti centrii nervosi din creier.

Cunoscand aceste informatii, taoistii au creat exercitii specifice pentru barbati si femei pentru a intari zona respectiva. Cu ajutorul acestor exercitii, practicantii obtin multa putere interioara, farmec personal, sanatate, creativitate, prosperitate si longevitate.

Masarea acestei zone reflexogene este mult mai puternica decat masarea altor zone similare, cum ar fi zona talpilor, de exemplu. Diferenta este data de conectarea directa a zonei respective cu centrii nervosi din creier, nu numai cu organele si glandele. Pe de alta parte, nu putem merge la un cabinet de reflexoterapie si sa cerem un astfel de masaj. De altfel, nici nu stiu cati din cei care lucreaza in astfel de cabinete au aceste informatii. De aceea, trebuie sa facem singuri aceste exercitii.

Asa cum scriam in articolul trecut, exercitiile de practica individuala ne pregatesc pentru practica duala, cea cu un partener. Este important sa intelegem ca un barbat atinge maximul de excitatie in cateva minute, in timp ce unei femei ii trebuie cam 20 de minute pentru a atinge acelasi prag.

Abia dupa cel putin 20 de minute toti centrii energetici sunt deschisi, conectarea zonelor reflexogene sexuale este optima, iar cei doi parteneri pot face schimb de energii in mod benefic pentru amandoi. In acest moment, putem folosi anumite pozitii pentru activarea sistemului limfatic, vindecarea sistemului circulator, rezolvarea problemelor coloanei vertebrale etc.

Dupa circa 30 de minute, partenerii pot face o pauza de cateva minute pentru ca energia din zona respectiva sa fie condusa in intregul corp. Pentru barbat este esential sa faca aceasta pauza pentru a schimba sangele care se afla in corpii cavernosi ai penisului. Odata cu reducerea erectiei, are loc schimbarea sangelui, cel aflat pana atunci in penis fiind recirculat, o cantitate de sange proaspat fiind gata sa-l inlocuiasca odata cu revenirea erectiei.

Sangele reintrodus in sistem este incarcat cu energia preluata de la partener cu ajutorul secretiilor organelor sexuale, indiferent ca este vorba de barbat sau femeie. Sangele proaspat adus, dupa scurta pauza, ne poate ajuta sa continuam actul sexual inca cel putin 25-30 de minute daca asta dorim.

Important insa nu este durata actului sexual. Important este ce facem cu energia degajata in timpul actului sexual. Aceasta energie introdusa in sistemul nostru energetic ne poate vindeca sau ne poate imbolnavi. Daca noi nu suntem echilibrati emotional ea va amplifica haosul nostru emotional. Daca ea da de emotii negative, frustrari, suparari temeri sau ingrijorari ea le va amplifica. Daca ea da de dragoste, iubire, bucurie, fericire le va amplifica.

Iata de ce putini oameni fac cu adevarat dragoste, adica ei multiplica dragostea din interiorul lor cu ajutorul energiei sexuale, restul fac sex, multiplicand emotiile lor negative. Dureros dar adevarat.

Arta de a iubi, din punctul de vedere taoist inseamna multa munca, multa perseverenta si rabdare in primul rand cu tine insuti, apoi cu partenerul. Pentru a ajunge sa faci dragoste cu adevarat trebuie sa te pregatesti cu destul timp inainte, mai intai singur(a) apoi cu partener(a).

Saptamana trecuta un tanar a venit si m-a intrebat daca pot sa-l invat sa ajunga la continenta sexuala. L-am intrebat pentru ce-i trebuie si mi-a raspuns pentru ca vrea sa prelungeasca durata actului sexual. Dupa ce i-am spus cat trebuie sa munceasca inainte de a ajunge la acest nivel i-am lasat timp de gandire pentru a se decide. Din pacate, datorita informatiilor trunchiate existente pe piata, multi tineri doresc sa faca din aceasta arta un fel de sport, nebanuind deloc consecintele acestui lucru.

Sper ca prin aceasta scurta serie de articole sa fi clarificat, pentru cei interesati, destule aspecte ale vietii sexuale asa cum este ea privita de catre taoisti. Aceste informatii le-am aflat de-a lungul mai multor ani mergand la cursurile profesorului Adrian Cranta si maestrului Mantak Chia, dar de inteles le-am inteles abia dupa ce le-am practicat si le-am vazut rezultatele.

Avertisment. Informatiile cuprinse in aceste articole sunt generale, daca doriti sa invatati arta de a iubi contactati un instructor, profesor, maestru si participati la cursurile pe aceasta tema. La aceste cursuri primiti tehnicile complete cu explicatiile de rigoare. Informatiile din aceste articole sunt insuficiente pentru o practica individuala corecta si asta deoarece este imposibil sa explici in cateva fraze ceea ce se invata intr-un curs de durata.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Maria pe 18 Iun 2010, 23:40
    Arta taoista

    Buna seara. Am avut un prieten care face arte martiale chinezesti. o relatie scurta, frumoasa, insa el , pe cand incepeam sa ne intelegem mai bine, mi-a spus sa ne despartit. Nu am primit un raspuns concret la intrebarea de ce, insa mi-a spus k am intrat in rezonanta cu energia sa. Mi-ati putea explica ce a vrut sa zica prin asta?:D si e posibil k un antrenor de arte martiala sa ii invete ceva din arta taoista?

    0
    0

  • MIHAELA pe 24 Apr 2008, 08:09
    ARTA DE A IUBI

    BUNA DIMINEATA, D-LE.COSTIN VASILE, mi-ar place sa fac niste cursuri in acest sens,a artei de a iubi,sa invat tehnici,... ma puteti ajuta ,incepand printr-un nr de tel ,o adresa? multumesc anticipat

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod