Sport si terapii balneare împotriva artritei

Când ești tânăr, nu îți faci prea multe griji în legătura cu sănătatea. Nu îți bați capul prea tare nici nu medicamentele, nici cu durerile, nici nu amorțeala încheieturilor. Zici că vor trece. Și așa și este. Ele trec...până într-o zi. Când va dura un pic mai mult să te simți rapid bine și în formă.
La 25 de ani, energia e la cote maxime. La 30 tot pe acolo. Dup 35 de ani, balanța se înclină și atunci îți dai seama că e nevoie să faci sport, să mănânci tihnit, să te alinți mai mult, să previi mai din timp. Află că niciodată nu e prea devreme că te opui durerilor de oase și durerilor de articulații. Ști ce presupune artrita? Ei bine, este o afecțiune care se referă la un eveniment acut, de natură inflamatorie (inflamația membranei sinoviale), survenit temporar, periodic, pe fondul uzurii cartilajului.
Artroza este o afecțiune articulară produsă fie din cauza unei anomalii proprii a cartilajului (artroză primară) – situație rară, fie prin deteriorarea structurilor din vecinătatea cartilajului (ligamente, tendoane, membrana sinovială, os, vase, musculatura) care afectează hrănirea și stabilitatea/congruența articulară.

Cum ajungi aici? În această situație înfiorătoare? Simplu! Prin stat. Nemișcare. Sedentarism. Lene. Spune-i cum vrei. Altă cauză? Greutatea în exces. Mda! Pentru că țesutul adipos în exces secretă molecule inflamatorii, respectiv supraîncărcarea mecanică a articulațiilor membrelor inferioare și a coloanei lombare.
De obicei, obezitatea se asociază cu hipertensiune și diabet zaharat, boli care afectează calitatea microcirculației inclusiv la nivel articular.

Mda, acum ideea e ce pot face si cum poți preveni această boala? Ei bine, la Danubius Health Spa Resort Sovata găsești nenumărate pachete de prevenție și tratament ale bolilor articulare sau locomotorii. Depinde de tine să îți faci timp și să mergi.

Află mai multe pe www. danubiushotels.ro.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod