Masajul de drenaj limfatic recomandat în oboseala cronică

Ai auzit cu siguranță de drenajul limfatic și de importanța lui asupra stării tale generale de sănătate. Recomandat atât adulților, cât și copiilor, drenajul limfatic face minuni asupra organismului tău. Pe lângă toate plusurile despre care vom discuta în continuare, trebuie spus că masajul de drenaj limfatic este obligatoriu să fie efectuat de un specialist kinetoterapeut. Altfel, nu trebuie să facem abstracție de pericolele la care ne expunem, iată, controlat.

„Limfa este lichidul care circulă prin sistemul limfatic, rolul acesteia fiind acela de a elimina toxinele din organism. Aceasta se adună în ganglionii limfatici, iar masajul în punctele unde se găsesc aceștia stimulează eliberarea toxinelor din ganglioni.”, explică dr. Cornel Brotac, Medic Specialist Recuperare, Medicină Fizică Balneologie.

Masajul de drenaj limfatic recomandat în oboseala cronică
Știm deja că masajul de drenaj limfatic ar efecte positive asupra aspectului pielii noastre, corect? Lasă-mă să-ți spun că este vorba de mai mult de atât.

„Importanta unui drenaj limfatic corespunzător merge mult peste rolul său de eliminare a reziduurilor. Limfa acționează și ca un filtru al țesuturilor: distruge bacteriile și toxinele cu ajutorul globulelor albe localizate în ganglionii limfatici. De aceea sistemul limfatic este considerat un fel de gardian al sănătății corpului.”, continua specialistul.


Pe de altă parte, în acest context al masajului de drenaj limfatic merită să discutăm despre oboseala cronică. O situație des întâlnită în zilele noastre și și mai des învinovățită pentru cazurile frecvente de infarct miocardic și accident vascular celebral, oboseala cronică are astăzi un remediu care promite să dea rezultate rapide.

„Prin eliminarea toxinelor in organism și stimularea ganglionilor limfatici, putem să spunem că acest tip de masaj este recomandat pacienților care se plâng de oboseală cronică. Recunosc că nu o data le-am recomandat pacienților mei să urmeze această terapie!”, conchide dr. Cornel Brotac, Medic Specialist Recuperare, Medicină Fizică Balneologie.


Și, ca o concluzie cu privire la beneficiile immediate pe care le are masajul de drenaj limfatic asupra organismului, te invit să citești în cele ce urmează.

Efectele masajului de drenare limfatica:


• întărirea sistemului imunitar datorită stimulării ganglionilor limfatici,
• dinamizarea circulației limfei în spațiile intercelulare,
• accelerarea curentului limfatic și eliminarea rapidă a reziduurilor toxice,
• antrenarea toxinele care blochează procesele fiziologice,
• intensificarea schimburilor nutritive și eliminarea toxinelor din corp,
• ușurarea transportului acizilor grași și al colesterolului,
• intensificarea, prin masaj, a curentului limfatic, de până la 10-15 ori!
De asemenea, masajul de drenaj veno-limfatic este combinat și cu mișcarea, cu kinetoterapia, aceasta din urmă aducându-și pe deplin aportul la obținerea unui rezultat final cât mai bun.



 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod