Maratonul de Sănătate Secom® ajunge la Cluj pe 31 martie

Pe 31 martie 2018 va avea loc la Cluj o nouă ediție a Maratonului de Sănătate Secom® în cadrul căruia medicii specialiști și participanții vor dezbate o temă de actualitate a societății moderne: Relația dintre muncă și viața personală și gestionarea stresului. Participanții prezenți la eveniment vor afla cum pot gestiona stresul cotidian și care sunt măsurile care pot duce la o viață echilibrată.
Un stil de viață activ aduce cu el activități interesante, oportunități profesionale de nerefuzat. Dar ce facem atunci când activitățile zilnice se transformă într-o cursă fără finish, pe repede-înainte? Stresul este cel mai mare „inamic” al omului modern, iar despre Sindromul Burnout se discută din ce în ce mai mult în ultimii ani.

Conform unui studiu realizat de iVox* pentru Secom, trei sferturi dintre angajații români se declară stresați și suprasolicitați la locul de muncă, iar 80% dintre aceștia prezintă simptome ale afecțiunilor cauzate de stres, majoritatea acuzând oboseală excesivă și îndelungată (85% persoane), probleme cu somnul sau migrene (65%).
De asemenea, 4 din 10 respondenți au semnalat probleme de greutate, dureri articulare și o predispoziție mare la răceli, ca urmare a imunității slăbite.
   
În cadrul Maratonului de Sănătate Secom® Psih. Dr. Mara Bria, cercetător științific în cadrul Facultății de Psihologie și Științele Educației, Universitatea Babeș-Bolyai, și Dr. Andreea Cozma, medic specialist endocrinologie, vor discuta despre efectele stresului asupra stării generale de sănătate și vor împărtăși participanților prezenți modalități care să îi ajute să deslușească semnalele pe care le trimit mintea și organismul. Totodată, medicii specialiști vor oferi participanților recomandări pentru gestionarea eficientă a stresului și obținerea unui echilibru între viața profesională și personală.


„Sunt preocupată să înțeleg factorii și mecanismele prin care starea de bine în context profesional se construiește, precum și modalitățile prin care putem echilibra balanța în favoarea noastră, atunci presiunile cotidiene ne afectează starea de bine. Este important să ne recalibrăm în astfel de momente și să încercăm să ne detașăm de situațiile toxice. Mici modificări în stilul de viață pot îmbunătăți considerabil starea de bine, însă câteodată avem nevoie ca un factor extern să ne determine să schimbăm câte ceva în activitatea zilnică”, afirmă Psih. Dr. Mara Bria.

În cadrul studiilor de doctorat derulate în dublă tutelă (UBB și UMF Cluj-Napoca) Psih.
Dr. Mara Bria a aprofundat contribuția contextului ocupațional în conturarea sindromului burnout în rândul personalului medical. Anterior parcursului academic și de cercetare din cadrul departamentului de Psihologie (UBB Cluj-Napoca), aceasta a dezvoltat și coordonat activitățile de resurse umane ale unei companii naționale de retail. În perioada masteratului a beneficiat 6 luni de o mobilitate Erasmus la Universidade do Minho, Braga, Portugalia.

Dr. Andreea Cozma este Medic specialist endocrinolog, absolventă a Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, specializată în diagnosticul și tratamentul disfuncțiilor hormonale, ecografiei tiroidiene, evaluarea și tratamentul osteoporozei.
Pregătirea sa profesională este completată prin cursuri, congrese europene și mondiale în domeniul endocrinologiei și osteoporozei. Dr. Cozma este membră a societăților europene și române de endocrinologie (ESE, SRE).

Evenimentul este gratuit și va avea loc sâmbătă, 31 martie, începând cu ora 10:40, la Hotel Platinia, sala Monet, Calea Mănăștur nr. 2, Cluj-Napoca. Pentru a participa la eveniment, vă rugăm să vă înscrieți la adresa https://goo.gl/forms/bvdzlzVT880DOq3q1 sau la adresa evenimente@secom.ro.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod