Incidența cazurilor de cancer: creștere semnificativă în primele 6 luni din 2018 față de 2017

Topul este condus detașat de cancerul mamar, urmat de cel al aparatului digestiv și de prostată. Cancerul cunoaste o incidență îngrijorătoare în rândul populației adulte, inclusiv in Romania. Pentru prima dată o clinică privata de radioterapie din tara noastra, Amethyst România, face publică o statistică proprie a cazurilor de cancer.

Potrivit datelor interne, în 2017, în cele 2 clinici din București -Otopeni și Cluj-Florești, s-au tratat 523 de cazuri de cancer de prostată și 454 de cazuri de cancere sfera ORL, peste 600 de cazuri de cancere digestive (rect, esofag, stomac, pancreas) și peste 700 de cancere de sân.
În doar primele 6 luni din 2018 cifrele sunt în creștere alarmanta cu 30%: 461 de cazuri de cancer de sân, 430 de cancer al aparatului digestiv, 227 afecțuni de natură ginecologică și 314 cazuri înregistrate de cancer de prostată.

În topul organelor afectate de această boală se clasează cancerul de sân, cel digestiv și cel de prostată. “În 2017 am reușit să tratăm 3485 de pacienți cu un total de peste 70.000 de servicii, decontate integral de Casa de Asigurări. În prima jumătate al anului 2018 am înregistrat deja o creștere cu 30% față de semestrul I al anului trecut în termeni de radioterapie externă, complet gratuită tuturor pacienților asigurați în România”, spune dr. Ciprian Casian, CEO Amethyst România.


Centrul de la Cluj preia și cazuri pediatrice pentru radioterapie tip IMRT.

În Clinica din Otopeni se derulează, împreună cu Institutul de Transplant din București, un program prin care se efectuează în condiții optime iradierea corporală totală în vederea transplantului medular. De asemeni, prezența secțiilor de chimioterapie în fiecare clinică și a compartimentelor de radiodiagnostic, nutriție și psihologie oferă pacientului oncologic toate serviciile medicale de care are nevoie, într-un singur loc. În 2018, pentru a deservi un număr în continuă creștere de pacienți, Amethyst continuă modernizarea aparaturii prin instalarea celui de-al treilea accelerator în Otopeni, respectiv introducerea tehnicii de control al respiratiei pentru radioterapia stereotactica extracraniana in centrul de la Cluj.  “Suntem singurul centru privat care oferă și serviciul de brahiterapie interstitiala în cancerele ginecologice și în cancerul de prostată, dar s-au tratat cu această tehnică și situații particulare de cancer de sân, sarcoame, cancere digestive, cutanate sau chiar pediatrice”, spune medicul Ciprian Casian, CEO Amythyst România.


Singurul lanț Paneuropean de radioterapie, Amethyst Internațional operează clinici din Franța, Polonia, Italia și urmează să deschidă clinicile din Austria și Germania.

Acest aspect permite pacientului oncologic, indiferent de țara din care provine,  să fie tratat identic în toate locațiile europene Amethyst.


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod