Cel mai avansat RMN 3 Tesla din România în noua clinică Donna Medical Center

După 7 ani de la deschiderea clinicii Traian, ce a căpătat renumele de Centru de Excelență în Imagistica Sânului, reprezentanții Donna Medical Center anunță deschiderea oficială a celui de-al doilea său sediu în Pipera, Strada George Constantinescu 2-4. Strategia de extindere a Donna Medical Center are la bază atât cererea în continuă creștere pentru servicii de obstetrică-ginecologie, ecografie, endocrinologie, specialități ce stau la baza conceptului de clinică pentru sănătatea femeii, cât și decizia de a introduce specialități conexe (alergologie, cardiologie, dermatologie) și de a pune bazele noului Centru de Excelență în RMN, prin achiziționarea celui mai avansat aparat RMN 3 Tesla din țară și formarea unei echipe de medici cu cea mai mare experiență cumulată în interpretarea investigațiilor de rezonanță magnetică nucleară din România.

Câteva date tehnice despre noul aparat RMN 3 Tesla

Aparatul RMN se numește „SIEMENS Magnetom Vida 3T” și reprezintă cea mai nouă generație de RMN 3T de la Siemens, cu multe performanțe inovative, din care sunt de remarcat:

- Cel mai avansat magnet 3T, ce oferă imagini extrem de omogene și de o calitate excepțională în tot volumul examinat.

Rezultate mult îmbunătățite în aplicații ce necesită un câmp vizual larg, precum la examinările abdominale sau cele ale extremităților.
- Prima tehnologie 3T din lume echipată cu sistemul BioMatrix, ce permite aparatului RMN 3 Tesla să se adapteze anatomiei și fiziologiei (respirației) fiecărui pacient efectuând o examinare imagistică personalizată chiar și în regiuni mai dificile precum cap/gât, coloană vertebrală sau abdomen, reușind să elimine artefactele de mișscare, oferind imagini de cea mai înaltă calitate prin scanările precise cu magneți Bio Matrix Tuners.
- Acuratețe la diagnostic nemaiîntâlnită până acum, adaptabilitate la anatomia fiecărui pacient și viteză în scanare, obținute cu ajutorul antenelor BioMatrix, o nouă generație de antene cu o densitate ultra-ridicată.
- Diminuarea cu până la 30% din durata investigațiilor, fără a sacrifica din rezoluția maximă a imaginilor, cu ajutorul tehnologiilor GO, ce lucrează împreună cu Algoritmul de Inteligență Artificială și cu sistemul Biomatrix pentru fluidizarea proceselor de pregătire a pacientului, achiziție, reconstrucție și distribuție.
- Confort semnificativ îmbunătățit pentru pacienții claustrofobi, printr-un diametru al tubului cilindric de 70 de cm.
- Posibilitatea de a examina pacienți supraponderali de până la 200 kg.

Echipa de medici ce vor interpreta examinările efectuate pe noul Siemens Magnetom Vida 3T este compusă din medici radiologi de renume din București, cu supraspecializări diverse, astfel încât în noul Centru de Excelență în RMN se vor efectua investigații RMN complexe pentru toate tipurile de patologie.

Categoriile de investigații RMN 3T includ cranio-cerebral, coloană vertebrală, abdominal, pelvin, prostată, musculo-scheletal, mamar, cardiac, pediatric, whole body, aparatul fiind dotat cu antene pentru a permite efectuarea tuturor acestor examinări. Printre medicii colaboratori, se numara: Dr.

Ioana Smărăndița Lăcău, medic primar - expert în RMN cardiac, RMN de cap și coloană, RMN musculo-scheletal; Șef Lucrări Dr. Mugur Grasu – medic primar - expert în RMN de abdomen, pelvis, prostată; Dr. Marian Ștefănescu – medic primar - expert în RMN de cap și coloană, RMN musculo-scheletal; Dr. Ioana Ghervasie – medic primar - expert în RMN de cap și coloană, RMN musculo-scheletal; Dr. Gina Zaharia – medic primar - expert în neuroradiologie, RMN oncologic, RMN whole-body; Dr. Bogdan Teodorescu - medic primar – expert în RMN de cap și coloană, RMN musculo-scheletal; Dr. Teodorescu Elena Claudia și Dr. Nicole Cuturela - medici primari - experți în RMN mamar.

Am dorit să ne extindem pentru a putea oferi pacientelor noastre cu patologie mamară toate investigațiile necesare pentru un diagnostic precis și complet, iar RMN-ul era singura procedură care lipsea pentru a închide acest cerc. Nu ne-am limitat la a efectua RMN mamar în orice condiții, ci am hotărât să achiziționăm cea mai nouă tehnologie de RMN 3 Tesla la acest moment în lume, dotat pentru a putea oferi întreaga gamă de investigații RMN la o calitate excepțională, din dorința de a oferi standardul de excelență în efectuarea și interpretarea examinărilor RMN încă de la început, așa cum am făcut și cu clinica Traian, care a căpătat recunoașterea de Centru de Excelență în Imagistica Sânului, atât din partea pacienților noștri, cât și din partea întregii comunități medicale. Totodată, în aceeași locație din Pipera, am dorit să venim mai aproape de pacienții noștri și să le oferim aceleași servicii medicale de ambulatoriu, pentru care aceștia ne-au acordat încrederea de-a lungul timpului, dar și specialități noi, complementare, precum alergologie, cardiologie, dermatologie. Toate acestea am reușit să le îmbinăm, păstrând căldura și atmosfera plăcută cu care deja ne-am obișnuit pacienții, într-un spațiu generos”., a declarat dna doctor Elena Claudia Teodorescu, fondatorul Donna Medical Center.

Mai multe detalii și informații legate de activitatea medicală a clinicii, pe: https://www.donna-medicalcenter.ro/

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Mariana pe 31 Ian 2020, 14:35
    Clinica Donna printre cele mai slabe

    Din pacate experienta mea in ''minunata'' clinica Donna a fost una urata. Am avut programare la doctorul Nicolae Cristian care este un mare nesimtit ca altfel nu am cum sa ii spun din punctul meu de vedere acel om nu are ce cauta in medicina asta. La programare am intrat cu o ora intarziere, desi aveam programarea la o cu totul alta ora. La receptie erau doua fete tinerele, tunse scurt care se hlizeau intre ele cu gura pana la urechi, am avut nororc ca a venit o a treia fata tot tinerica cu parul mai lung si ochelari, de undeva dintr-o incapere din dreapta cum stai indreptat spre receptie si m-a bagat in seama corespunzator. Ca si concluzie, de evitat clinica Donna.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod