Care este greutatea pe care este sănătos să o aibă ghiozdanul copilului tău?

Cine ar fi crezut că ajungem să vorbim atât de repede despre școală, ghiozdan, rechizite, vacanță încheiată. Well... gata!!! Vacanța e pe FINAL, planurile pentru noul an școlar sunt pe START. Una dintre principalele preocupări ale noastre atunci când vorbim despre ghiozdanul celui mic este, fără doar și poate, greutatea ghiozdanului.
Au existat zeci de comentarii legate de kilogramele tot mai multe ale ghiozdanului de școală, de aceea am stat de vorbă cu Pr. Dr. Cornel Brotac, Medic Specialist Recuperare, Medicina Fizică și Balneologie care ne-a explicat exact cum stă treaba.

„Medical vorbind, este recomandat ca un ghiozdan să cântărească, în medie, 8,2 % din greutatea elevului. Cu alte cuvinte, dacă un copil are 30 de kilograme, greutatea ideală a ghiozdanului se învârte undeva la 3 kilograme”, explică specialistul.

 
Copilul se plânge că-l doare spatele? Ți se pare că poziția lui este departe de a fi corectă? S-ar putea să se resimtă fie din cauza greutății pe care o cară zi de zi, fie din cauza statului prelungit pe scaun. Toate aceste situații solicită coloana vertebrală, iar statisticile medicale spun clar: „numărul copiilor care suferă de scolioză şi cifoză este tot mai mare”.

Ce tip de ghiozdan este potrivit pentru spatele copilului meu? „Înainte să vorbim despre greutate, trebuie să vorbim despre dimensiune.
Important este ca dimensiunea ghiozdanului să fie potrivită cu înălțimea celui mic. Apoi, trebuie avute în vedere ghiozdanele care se mulează pe spatele celui mic, acestea au un perete flexibil, de burete. În niciun caz nu vom alege ghiozdane cu spatele rigid sau cele purtate pe un umăr”, conchide specialistul.  
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod