Băi pentru sănătate

Timpul trece peste noi și neglijăm adesea să ne tratăm cu grijă. Să alegem metode de vindecare naturale. Care ar fi ele? Apa, nămolul. Ia aminte ca noi, oamenii, suntem peste 75% apă. E logic atunci, vindecarea noastră se poate face și prin apă. Prin băi curative, dușuri, irigații, jeturi.

La Sovata, la Danubius Health Spa Resort, hidroterapia e la loc de cinste. Iată un top 3 ale celor mai căutate băi terapeutice.


1. Baia sărăta individuală

Băile sărate individuale reprezintă emblemacentrului balnear de la Sovata. Apă sărată este pompată dintr-un rezervor natural, de apă sărată, din Lacul Ursu. Datorită conținutului extraordinar de ridicat de săre și a efectului de flotație a corpului, Lacul Ursu este cunoscut și ca Marea Moartă a Transilvaniei. În baza de tratament, această apă este încălzită la 32-36 ºC și pompată în căzile individuale.

Durata băii sărate terapeutice este de 15-20 de minute. Atuul ei? Un remediu excelent pentru bolile reumatice și cele ale sistemului nervos, dar și pentru bolile dermatologice și disfuncțiile ginecologice.

2. Baie termală carbogazoasă

Baia termală carbogazoasă este o baie individuală cu apă termală având o temperatură constantă, de 32-34 ºC, în care se introduce o anumită cantitate de bioxid de carbon sub formă de bule. Procedura durează 20 de minute. Cum se desfșoară?  Micile bule de bioxid de carbon ating și acoperă piele, pe întreg corpul, absorbindu-se prin aceasta.
Efectul? Scăderea activității cardiace, a tensiunii arteriale șir educerea stresului miocardului.


În timpul acestei proceduri terapeutice, căldura apei termale dilată vasele sanguine reducând tensiunea arterială și relaxând musculatura. În completare, sulful și celelalte minerale din apa termală se absorb încet în piele, reducând degradarea elastinei și a colagenului din cartilagiu, tendoane și țesuturile conjunctive. Bioxidul de carbon combinat cu apa minerală termală are astfel un dublu efect.



3. Baie individuală termală aromatizată


Baia individuală termală aromatizată este o o experiență specială. Temperatura apei este de 36 până la 38 ºC și durează 20 de minute. Unicitatea acestei proceduri constă în adăugarea de extracte vegetale pentru a conferi apei termale cât mai multe efecte benefice. Iată câteva exemple: lavanda pentru relaxare, mușețel pentru efectul antiseptic asupra epidermei, balsam de lămâie în loc de sedative ușoare și urzică pentru rejuvenarea pielii.

Efectul relaxant al acestei băi se datorează atât apei termale, ci și proprietăților excelente ale extractelor de plante medicinale.

Daca vrei mai multe detalii, da un click pe pe www.danubiushotels.ro.


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod