Ai fire albe de păr? Află motivele și soluțiile la care poți apela

Albirea părului este unul dintre semnele înaintării în vârstă sau o afecțiune a organismului atunci când are loc prematur. Pentru cea de-a doua situație, află de la Dr. Constantin-Venerus Popa, medic primar dermatolog, de ce albește părul, ce poți face pentru a încetini procesul și cum poți acorda părului îngrijirea adecvată.

De ce albește părul?

În termeni medicali, albirea părului se numește caniție. Aceasta presupune albirea totală sau parțială a firelor de păr. Exceptând primul caz, în care ne confruntăm cu o problemă medicală, albirea treptată și parțială a părului este un proces normal și natural.
Melanina este pigmentul care dă culoarea părului, cu cât melanina este în cantitate mai mare, cu atât mai închis este firul de păr. În timp, melanocitele (celulele care produc melanina) ajung să producă tot mai puţin pigment, până ce firul de păr devine alb.

Care sunt cauzele care duc la accelerarea albirii firului de păr?

Albirea părului poate avea la bază cauze genetice, psihologice (precum un șoc emoțional puternic), medicale (diferite afecțiuni precum: bolile tiroidei, deficiența de vitamine B12, anemia sau vitiligo) sau cauze ce țin de stilul de viață.

Putem inversa procesul de albire?

Din păcate, odată început, fenomenul de caniție nu se va opri, ci se va dezvolta în timp.
Puteți, însă, să preveniți albirea prematură a părului sau să încetiniți procesul. Puteți crește nivelul de melanină al organismului prin ajustarea alimentației, consumând multe fructe și legume bogate în vitamina B, A, magneziu, cupru sau iod sau limitând stresul, prin activități recreative și odihnă.

Părul încărunțit este mai uscat și fragil în comparație cu cel pigmentat, de aceea necesită o îngrijire mai atentă. De aceea trebuie să folosiți produse de calitate care conțin substanțe active, special concepute să curețe delicat scalpul și să îngrijească firul de păr.

Șamponul antimătreaţă CLEAR îți oferă îngrijirea specializată de care ai nevoie pentru un scalp sănătos și un păr frumos.
CLEAR a dezvoltat șampoane antimătreaţă personalizate pentru femei și pentru bărbați, ce îngrijesc pielea capului şi părul, şi activează1 bariera naturală de protecție a scalpului.

Șamponul antimătreaţă CLEAR Women are la bază NUTRIUM 10, un complex unic de agenți antimătreață, pro-vitamine, minerale, uleiuri și ingrediente active, care hrănesc pielea capului în profunzime pentru eliminarea și prevenirea mătreții2.  

CLEAR Men este șamponul antimătreață pentru bărbaţi numărul 1 în lume3. Creat 100% pentru bărbaţi, CLEAR Men are la bază BIONUTRIUM 10, un complex unic de agenți antimătreață, pro-vitamine, minerale, uleiuri și ingrediente active care elimină complet mătreaţa.
2

Șampon CLEAR WOMEN/ MEN 250ml - 15,65 RON
Șampon CLEAR WOMEN/ MEN 400ml - 22,15 RON
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod