8 tehnici pentru a atinge o stare meditativa mai profunda

Studiile au aratat ca meditatia in grup este mult mai eficienta, ofera modele si ne motiveaza. Stim ca meditatia este o tehnica excelenta de a ne conecta la sinele superior, de a ne linisti si relaxa si are si numeroase beneficii pentru sanatate, insa putini cunosc adevarata stare de meditatie profunda.

Retragerea de meditatie in tacere de 3 zile, organizata de Scoala Iubirii in perioada 19-21 mai, la Youness Wellness Clinic, la 30 de minute de Bucuresti, in mijlocul padurii, are scopul de a crea conditii adecvate pentru a experimenta calmarea mintii, intrucat se petrece in totala tacere.

Iata cateva sfaturi simple, experimentate si dovedite a fi eficiente care prelungesc durata si profunzimea meditatie tale.

Nu manca inainte

Dupa ce ai mancat, energia corpului se va indrepta spre procesele digestive, astfel incat procesele mentale nu primesc la fel de multa atentie. In plan subtil atunci cand mancam energia se duce pe centrul plexului solar si mai jos.
Pentru a intra in stari de meditatie profunde energia trebuie ascensionata spre centrul inimii si apoi din ce in ce mai sus.

Uita de telefonul mobil

Inainte de a incepe meditatia pune-ti telefonul pe silentios sau opreste-l complet. Anunta-ti prietenii si familia ca in acest timp nu doresti sa fii intrerupt. Mergi intr-o camera linistita si inchide usa, inchide ochii si detaseaza-te de lumea obisnuita. Acest lucru are un impact psihologic profund. Dedica-te complet acestei practici.

In mod repetat si regulat

Mediteaza regulat, la aceeasi ora, de doua ori pe zi. Daca doresti in mod real sa avansezi in meditatie este important sa iti faci un obicei din asta. Unul dintre motivele pentru a practica de doua ori pe zi este acela ca efectul subliminal al mantrei dureaza aproximativ douasprezece ore. Prin urmare, daca meditezi de doua ori pe zi rostind o mantra, acest efect se va construi in mod continuu.

Alege postura confortabila

Atunci cand meditatia functioneaza cu adevarat vei simti un flux de energie prin coloana vertebrala.
O postura gresita de intindere impiedica fluxul de energie, afecteaza respiratia si reduce vigilenta mentala, de aceea este indicat sa stam cu spatele drept. Te poti chiar rezema de un perete daca nu poti sta drept si in mod obligatoriu foloseste o pernunta sub fund, pentru a usura pozitiei spatelui.

Rolul mantrelor

Mantrele sunt foarte utile pentru ca ajuta sa ne mentinem concentrarea pe un singur punct, pe repetitia acelui cuvant. In momentul practicarii corecte a meditatiei cu mantre vom putea auzi sunetul lor subtil precum un tiuit. Acest tiuit va incepe apoi sa apara si in timpul zilei, dar mai ales dimineata si seara, cand de abia am iesit sau ne pregatim sa intram in planul astral, adica sa visam.

Importanta respiratiei

Respiratia profunda calmeaza mintea, dar nu multi oameni stiu diferenta de respiratie intre nara dreapta si cea stanga. Atunci cand fluxul de aer prin nara stanga este mai puternic, vei fi capabil sa te concentrezi mult mai bine in meditatie.
In cazul in care fluxul respiratiei este predominant in nara dreapta, il poti schimba stand culcat pe partea dreapta, pentru cateva momente, tinand capul asezat pe brat. Nara stanga va deveni astfel dominanta si iti vei putea incepe meditatia.

Echilibru si energie

Reiki este cuvantul japonez care desemneaza energia vitala si TUMMO este notiunea tibetana pentru focul interior. Aceasta se refera, mai exact, la energia Kundalini, puterea ascunsa din interiorul tuturor. Este o forma spiralata de energie, care se afla de obicei in stare latenta in partea inferioara a corpului, la baza coloanei vertebrale.

Meditatia in grup ajuta

Mediteaza in mod regulat cu un grup si participa la sedinte ori de cate ori poti. Experienta meditatiei intr-un grup este destul de diferita fata de practica pe cont propriu. Acest lucru poate fi pentru tine o puternica sursa de inspiratie, confort si sprijin.

Te asteptam in taberele spirituale Scoala Iubirii unde realizam de fiecare data o multitudine de tipuri de meditatie.
In perioada 19-21 mai, poti participa la Silence Retreat, la Youness Wellness Clinic, un curs intesiv de meditatie conceput atat pentru cei care doresc sa experimenteze o retragere spirituala, cat si pentru cei care nu au suficient timp sa realizeze aceste izolare timp de 10 zile. Pretul retreatului este de 200 euro si se poate achita in doua transe, 50% pana la data de 23 aprilie si restul pana pe 9 mai. Sunt incluse 3 mese pe zi vegetariene, cazarea in camera dubla si transportul din Bucuresti si retur. Pentru mai multe detalii si rezervari intra pe www.scoalaiubirii.ro.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod