K-ONO - un omagiu absolut adus kimono-ului

K-ONO este un brand de nisa prezent de cateva luni pe piata romaneasca, inspirat de tipicul kimono-ului japonez – ca piesa traditionala purtata de mai bine de 1000 de ani, reinterpretata intr-o cheie contemporana. Brandul isi propune sa sustina personalitatea si sa evidentieze spiritul feminin al fiecarei purtatoare.

Inspiratia primelor doua colectii K-ONO se regaseste in femeia moderna a zilelor noastre, care se afla intr-o dinamica continua pe parcursul zilei. Versatilitatea este elementul central cu care kimono-ul trebuie sa se asocieze pentru ca outfit-ul sa fie potrivit pentru orice moment: un outfit casual sau sursa de inspiratie a unui eveniment pretentios contrastant prin simplitate.
Sunt doua abordari total diferite care pot sa prinda contur printr-o singura piesa – kimono-ul.

Prima colectie de kimono-uri este realizata din matase naturala imprimata, urmata de cea de-a doua - cu piese din brocard de matase, dublate pe interior de matase naturala imprimata. Primele doua colectii impreuna raspund la nevoia adaptarii pieselor functie de sezon. 

K-ONO promoveaza conceptul seriilor foarte limitate de piese create - cu scopul de a acorda fiecarei achizitii momentul unei experiente cat mai personale.
Atentia la detalii asupra cusaturilor, tiparul adaptabil mai multor abordari asupra tinutelor care includ kimono-ul, impreuna cu unicitatea materialelor si a imprimeurilor atipice sunt elemente definitorii ale pieselor K-ONO, o asociere menita sa creeze o piesa atemporala, o investitie pe termen lung pentru fiecare purtatoare.

Fondatoarele K-ONO, Alina si Andreea, declara: “Intr-adevar, credem ca putem agrea ca purtarea kimono-ului este un act in sine, prin simbolistica pe care o deține in contextul japonez.
Mai putin firesc pe piața din Romania, am simtit la inceput ca am riscat puțin prin decizia de a concepe o piesa atat de nisata, nu foarte des abordata la noi. Am fost surprins placute însa sa descoperim reacția femeilor care au imbrătisat ideea kimono-ului K-ONO și care ne-au impresionat prin creativitatea adaptării lui în funcție de context”
. Am gandit kimono-ul K-ONO ca instrument al personalitatii purtatoarei”.

Jocul cu formele, volumele si cu texturile materialelor, a condus firesc catre kimono - una dintre piesele intrate in istoria costumului de secole, de la cultura orientala adoptata de occident in pictura, scenografie, performance si regasita in muzeele lumii.


Mai mullte detalii despre brandul K-ONO Privilege, exclusiv online, pe www.k-ono.com si in social media - @kono.privilege. Pret: 300 euro.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod