Monica Bârlădeanu are zâmbet de Hollywood, în doar două vizite la dentist

Dacă te întrebi cum reușesc vedetele să aibă dinții perfecți, albi, frumoși și aliniați, de cele mai multe ori fațetele dentare sunt răspunsul. Acestea se numără printre cele mai moderne tratamente estetice stomatologice, fiind realizate cu o mare precizie din materiale tolerabile din punct de vedere biologic. Acestea se aplică numai pe fața externă a dintelui, iar lucrarea se realizează, de regulă, în două vizite la dentist. În timpul primei vizite dinții sunt amprentați (cu sau fără o șlefuire minimă), iar apoi, după realizarea fațetelor în laborator, acestea sunt cimentate.

Pacientul poate să aleagă împreună cu medicul stomatolog culoarea, forma și gradul de transluciditate, așa încât la sfârșitul tratamentului pacientul pleacă acasă exact cu dantura pe care și-a dorit-o, fie un zâmbet alb, imaculat, fie un aspect perfect natural, care să îi redea zâmbetul din tinerețe.

Înainte de alegerea aplicării de fațete, la o primă consultație, se pot face simulări (mock-up) pentru a afla cât mai exact ce formă și ce culoare se potrivesc cel mai bine fizionomiei pacientului, pentru un rezultat cât mai estetic.

Fațetele dentare sunt recomandate pentru a corecta poziția dinților, forma anormală a acestora, defecte ale smalțului, pentru închiderea spațiilor dintre dinți sau în cazul tocirii rezultate din uzura excesivă (bruxism), cum a fost în cazul actriței Monica Bârlădeanu. „Pentru că am de câțiva ani o formă enervantă de bruxism, am remarcat că, în timp, dantura mea s-a fisurat și și-a pierdut lungimea inițială, cea pe care o aveam în adolescență.

Ajunesesem să am un zâmbet veșnic „politicos”, fără expunerea dinților și fără să îmi dau seama că acest lucru devenise deja un complex. M-am dus la Dr. Irina Gavriluț cu imagini de pe la 20 de ani în care râdeam cu poftă, pentru că nu mi-am dorit decât să revin la forma și la culoarea pe care le aveau dinții mei atunci. Și dacă treceți o clipă pe la mine pe Instagram puteți constata singuri că, mai nou, postez numai imagini cu un zâmbet larg și deschis de parcă tocmai am fost anunțată înainte cu 10 secunde că am câștigat la Lotto.”

Specialiștii de la Clinica New Dental București recomandă fațetele dentare pentru a repara și înfrumuseța dinții, dar și pentru a le oferi o strălucire asemănătoare zâmbetelor celebre de la Hollywood.

Avantajele acestei intervenții minim invazive este că se păstrează dintele vital (fără scoaterea nervului). Fațetele nu își schimbă culoarea din cauza alimentelor și a băuturilor care conțin coloranți (ceai, vin, cafea) sau din cauza fumatului. De asemenea dinții sunt ușor de igienizat, au o retenție scăzută a plăcii bacteriene, fără risc de iritare a gingiilor”, a explicat medicul dentist Irina Gavriluț de la Clinica New Dental București. Important de menționat este că fațetele dentare nu pot fi aplicate în toate cazurile, decizia luându-se după o consultație detaliată a medicului dentist.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod