Cum ne protejăm tenul pe timpul verii

Că soarele de vara nu e tocmai prietenos cu tenul, știm toate. Ce trebuie însă să facem că să ne protejăm? Cum scăpăm de petele lăsate în urmă de soarele torid de iulie? Ce creme folosim și cât de importante sunt protecțiile de orice fel ne spune Raluca Felea, Beauty Expert & Product Trainer.

Deși capricioasă până acum, vara poate pune probleme serioase tenului. Ce produse NU recomandați să fie folosite în această perioada a anului?
          
Două tipuri de produse aș recomanda să nu fie folosite vara: cremele grase și fondurile de ten cu acoperire mare. Cremele grase sufocă pielea pe timpul verii când ne trebuie o “hăinuță” lejeră care să hidrateze și să protejeze tenul, fondurile de ten cu acoperire mare purtate ziua, de înlocuit cu beauty balmuri sau creme nuantatoare.

Care ar fi ritualul corect de pregătire a tenului pentru expunerea la soare?


Rutină cosmetică este aceeași indiferent de sezon. Este important să curățăm tenul, să folosim loțiune tonică, să aplicăm seruri, măști sau tratamente și să aplicăm un produs de hidratare, hrănire și protecție.

Acestea trebuie alese în funcție tipul de ten, de vârstă și nevoi. Ceea ce se schimbă este consistentă produselor, care vara trebuie să fie mai lejeră. Un alt aspect important este creșterea factorului de protecție solară. Dacă în sezonul rece, un FPS 15 este suficient, vara un FPS 30 sau 50 este binevenit.

Sunt recomandate a fi folosite produsele care conțîn ulei de cocoș? Sau ulei de cocoș în stare pură?


În ultimii ani, uleiul de nucă de cocos a fost considerat un ingredient miraculos cu multiple beneficii. Însă, uleiul de nucă de cocos este comedogen și formează o barieră pe piele care poate bloca și sufoca porii. Acest lucru nu deranjează mulți oameni, dar dacă aveți tenul gras sau ten cu tendința acneica, uleiul de nucă de cocos poate exacerba această problemă.

Cât de importantă este folosirea apei termale în perioada de vară?


Apă termală are proprietăţi unice calmante, anti-iritante şi anti-inflamatorii şi este recomandată în rutina zilnică de îngrijire a pielii sensibile, alergice sau iritate, dar în principiu apa termală poate fi folosită pentru orice tip de ten.

Modurile de utilizare ale apei termale sunt foarte variate:


-Calmează arsurile solare şi pielea expusă excesiv la soare
-Pentru calmarea înroşirii faciale şi a iritaţiilor pielii
-Pentru calmarea pielii afectate de înţepături, mâncărime, eczeme
-După epilare, pentru a calmă senzaţia de arsură şi disconfort
-Pentru fixarea machiajului
-Pentru tonifierea tenului după demachiere
-În călătorii, pentru o senzaţie de reîmprospătare
-Pentru bărbaţi, după bărbierit
-Pentru pielea delicată a bebeluşului: pentru calmarea iritaţiilor sau la schimbarea scutecului

Care este un TOP 5 produse care trebuie folosite neapărat în momentul în care te expui la soare?


1.Un produs cu protecția solară ridicată este cel mai bun partener de plajă.

Aplică-l cu 20 de minute înainte de a ieși la soare și reaplica la 2 ore. Loțiunea Multiprotectoare essentials by Artistry SPF 30 UVA/UVB este produsul meu preferat pentru că are acțiune de protecție solară și ajută la protejarea împotriva luminii albastre (lumina de înaltă intensitate), cel mai nou factor de stres ambiental din era digitală.
2.Balsamul de buze cu SPF care te va proteja și va oferi hidratare. Folosește Rujul diafan de la ARTISTRY by AMWAY în nuanța Clear Balm ce conține factor de protecție solară SPF 15 și conferă un aspect desăvârșit buzelor. Hidratate în profunzime, acestea devin moi și catifelate
3. Șervețele demachiante pentru împrospătare
4. Apă termala pentru relaxare și calmare
5.
Mascara rezistență la apă, singurul produs de machiaj pe care l-aș recomanda dacă cineva vrea să poarte machiaj la plajă.

Raluca Felea, Beauty Expert & Product Trainer

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod