Cristi Pascu îți spune de ce se îngrașă părul și cum poți scăpa de această problemă!

Cristi Pascu, unul dintre cei mai cunoscuți hairstyliști din România, explică principalele motive ale îngrășării părului, dar și despre cum poate fi rezolvată această problemă.
“În funcție de fiecare în parte, de starea părului, de problemele scalpului, putem spune că părul cuiva poate fi normal, uscat, gras sau cu probleme. Factorii genetici care influențează îngrășarea pot fi însă ușor modificați în timp. 90% dintre aceste probleme pot fi rezolvate prin tehnologie și cu produsele profesionale pe care le avem la dispoziție”, spune hairstylistul.

Cristi Pascu indică principalele cinci motive clare pentru care părul se îngrașă mult mai repede.
 
1.
Dereglarea hormonală
“Dereglarea hormonală produce în primul rând un dezechilibru intern de minerale și vitamine, dar și un comportament al glandelor ce duce la un exces de sebum și automat ne dă aspectul de gras și uleios al părului”, spune Cristi Pascu.
 
2.  Șamponatul în exces și cu produse nepotrivite
“Dacă folosim foarte mult un șampon în speranța că vom degresa părul mai mult, mai repede și mai bine, nu facem decât să stimulăm glandele sebacee să producă și mai mult sebum.
Recomand  folosirea șampoanelor specifice,  însă doar la recomandarea dermatologului. Sfatul trebuie să vină după ce se face în prealabil analiza firului de păr”, explică hairstylistul.
 
3. Părul ținut prins
“O altă cauză a îngrășării, e faptul că părul stă prins prea multe ore, în exces. E clar că părul ținut foarte mult prins nu este pieptănat, iar un rădăcina se îngrașă foarte tare. Acest lucru o să ducă cu timpul chiar la căderea părului. Vă spun asta din experiență și din chestionarele pe care le adresez în permanență clientelor”, declară Cristi Pascu.
 
4.
Bolile de piele
“Dermatita seboreică și alte boli de piele produc dereglări la nivelul scalpului și automat afectează părul. Acestea pot cauza și calviție, dacă nu sunt tratate corespunzător și la timp”, spune Cristi Pascu.

5. Trecutul mâinii prin păr
“Lumea neglijează acest aspect, însă, joaca și trecutul mâinii prin păr duce la îngrășarea părului. Pare un lucru nesemnificativ însă mâinile transpiră, au foarte multe substanțe, iar părul reacționează prin îngrășare”, explică specialistul.
 

 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod