Ce facem in sezonul de toamna-iarna pentru frumusetea noastra?

Toamna numaram ridurile de expresie, petele pigmentare apărute după expunerea la soare sau ridurile. Apar cearcăne şi cercurile negre în jurul ochilor, cauzate de prea multe ore petrecute în faţa ecranelor computerului şi a telefonului inteligent. Strălucirea dată de bronz tenului, dar şi efectul soarelui asupra moralului nostru s-au risipit demult si ne tratam anxietatea cu cafele tari!
Involuntar, începem să ne analizăm în oglindă kilogramele în plus, numărăm firele de păr rămase în perie. Toate aceste lucruri reprezintă motive de îngrijorare, dar nu trebuie să se transforme şi într-o depresie de sezon amplificata de lipsa de vitamina D si odihna! Toamna este totodata si  cel mai potrivit anotimp pentru mici corecţii de ordin estetic. De aceea, am doctorul Oltjon Cobani, medic specialist în chirurgie plastică, estetică şi microchirurgie reconstructivă ne spune care sunt cele mai utile intervenţii pe care le putem face în această perioadă ca să arătăm şi să ne simţim mai bine.

„În afara unui stil de viaţă sănătos (mai multa atentie acordata alimentatiei, hidratarii si miscarii), putem apela de diferite tratamente, de exemplu cocktailuri cu acid hialuronic şi aminoacizi care vă vor ajuta să aveţi un ten mai frumos şi luminos. Dacă însă unele riduri s-au instalat deja trebuie luate în considerare injecţiile cu toxină botulinică sau filler-ele cu acid hialuronic”, spune doctorul Cobani .

Totodată, te poţi ajuta de resursele propriului corp ca să obţii o rejuvenarea facială prin chirurgie regenerativă, ce se realizează cu ajutorul ţesutului adipos, laserelor şi a PRP-ului (Platelet Rich Plasma), tehnică la fix pentru această perioadă.
„Ce trebuie să înţelegem este că odată cu vârsta, se pierde din volumul feţei şi calitatea tegumentului scade. Evident, fiecare dinre cele trei proceduri menţionate mai sus are un efect benefic, dar combinarea lor asigură un rezultat mai bun şi de mai lunga durată.”

Ce facem cu petele pigmentare? „Le tratăm corespunzător. În primul rând trebuie să înţelegem că aceste pete pigmentare apar şi din cauza factorilor genetici sau a tratamentului cu anumite medicamente, cum ar fi cele hormonale, antibiotice sau antiepileptice. Alte cauze ar fi inflamaţiile cronice (acneea) şi traumatismele/agresiunile asupra pielii prin mijloace proprii, de exemplu stoarcerea coşurilor. Cum le tratăm totuşi? Prin peeling-uri IPL (Intense Pulsated Laser), laser fracţionar CO2, PRP (Platelet Rich Plasma) sau mezoterapie cu diverse substanţe de albire a tenului la nivel local”, explică doctorul Cobani.

Toamna, începe să ne cadă excesiv părul. Toate femeile sunt stresate de pierderea firelor de par, în acest anotimp.
„Nu numai femeile, dar şi bărbaţii! Dacă sesizăm o cădere nefirească a părului sau apariţia alopeciei în unele zone ale scalpului, putem apela cu încredere la tratamentul PRP, adică plasmă îmbogăţită în trombocite”, spune doctorul Cobani. Ce se întâmplă mai exact? În procesul de îmbătrânire se pierde circa 16% din capacitatea de a sintetiza a hormonilor de creştere pentru fiecare 10 ani de viaţă trăiţi. Tratamentul PRP poate creşte densitatea părului prin stimularea celulelor stem din bulbul implantat şi poate accelera creşterea părului. La baza acestei tehnici stau hormonii de creştere (peste 60 la număr) pe care îi avem depozitaţi în sângele periferic şi celulele stem adulte periferice. După recoltarea unei cantităţi de sânge periferic, din acesta se pot obţine cantităţi suficiente de PRP (plasmă îmbogăţită cu hormoni de creştere şi celule stem), care conţin factori de creştere şi control tisular.
De asemenea în cazul căderii părului, dar nu a alopeciei, se poate apela la tratamente injectabile local care conţin vitamine, aminoacizi şi minoxidil ce stimulează creşeterea părului.

Acesta este anotimpul ideal pentru rezolvarea tuturor problemelor legate de frumuseţe, pe care nu le putem efectua vara, din cauza expunerii la soare? „Da, toamna putem face intervenţii precum excizia aluniţelor, a cicatricilor, lipoamelor, chisturilor sebacee; operaţii de rinoplastie. Sau putem efectua operatii de lipoaspiraţie, abdominoplastie sau liftingul coapselor (în special în cazul doamnelor care îşi revin după sarcină) pentru a da un ragaz corpului de a se reface până în vara anului viitor. De exemplu, eu recomand lipoaspiraţia pentru cele care sunt nemulţumite de stratul de grăsime de sub bărbie sau acel săculeţ de la subraţ care, indiferent cât de mult sport am face nu dispare. Ceea ce trebuie să înţeleagă pacienţii este că procedura de lipoaspiraţie nu se adresează doar acelor persoane cu o greutate corporală mai mare, ea fiind în principal o procedură care ne ajută să scăpăm de depozitele mai rezistente la diete sau exerciţiu fizic”.

Iar în ceea ce priveşte ultimele tendinţe în chirurgia estetică , doctorul Oltjon Cobani care îşi desfăşoară activitatea la clinica ProEstetica spune că se remarcă o întoarcere către naturaleţe, fără buze excesiv mărite sau feţe imobile.
Doar un mic ajutor important pentru sporirea frumusetii!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod