Ce alegem intre Acid hialuronic versus Botox

Pentru multe dintre noi, prima aparitie a ridurilor fine, a ridurilor de expresie sau a liniilor de incruntare este o adevarata ingrijorare. Și, bineințeles, atunci cand ne ingrijorăm, ne incruntam – accentuand fara sa vrem efectele ireversibile ale trecerii timpului.

Un mod eficient si rapid de a-ti pastra timp indelungat tineretea chipului, de a-ti augmenta sau armoniza trasaturile faciale sunt injectiile cu acid hialuronic si toxina botulinica, cunoscuta sub denumirea de „botox”. Dr. Raluca-Paula Harnagea, medicul dermatolog de la Atelierul de Slabit ne ofera cateva sfaturi utile in ceea ce priveste cele doua proceduri.

Ce sunt injectarile cu acid hialuronic?

"Prin injectarile cu acid hialuronic se pot rezolva foarte multe probleme ale pielii care sunt asociate cu imbatranirea.

Mai exact, se pot corecta mici asimetrii (precum un nasul stramb), se pot reface volumele fetei (prin injectarea de acid hialuronic in pometi si barbie), se pot netezi prin umplere ridurile (chiar si cele dificile precum ridurile nazo-labiale, ridurile marionetei, ridurile de pe gat, din jurul ochilor sau de pe frunte), se poate remedia aspectul cearcanelor, se pot obtine buze mai carnoase si mai senzuale, sau se poate realiza o hidratare intensiva a tenului".

Cum functioneaza botoxul?

"Botoxul paralizeaza temporar anumiti muschi faciali, iar in medicina estetica, aceasta substanta este folosita pentru a relaxa expresii faciale (precum incruntatura sau laba gastei), dar si pentru a netezi si a ameliora aspectul ridurilor.

Trebuie sa stii ca este foarte important sa alegi substante de calitate si sa apelezi la medici dermatologi cu multa experienta, pentru a te bucura cat mai mult de efectele spectaculoase ale injectarii cu acid hialuronic sau botox. La Atelierul de Slabit, folosim acidul hialuronic de la Filorga si botoxul cel mai pur de la Allergan."

De ce Filorga vs. Vistabel?

"De peste 30 de ani Laboratoarele Filorga au fost primele care au creat o mezoterapie anti-ageing ce stimuleaza pielea din interior, fara sa schimbe forma fetei si expresiile naturale. Injectarile cu acid hialuronic Filorga ofera solutia acestor inconveniente. Refac expresia faciala si corecteaza ridurile.
Filerele de umplere compenseaza pierderea acidului hialuronic, care este prezent în mod natural în pielea noastra. Aceasta molecula de umplere a liniilor este capabil sa absoarba de 1000 de ori volumul sau in apa, de aici si efectul de umplere si netezirea pielii"
,a mai declarat medicul dermatolog.

Botox, brand legendar in randul vedetelor de la Hollywood, care isi pastreaza chipul tanar cu ajutorul sau, a fost declarat, in anii 2002 si 2003, "cel mai popular tratament estetic" de catre Asociatia Americana de Estetica Medicala. Aparut in 1989 ca produs pentru uz chirurgical, cu aplicatii in tratamentul paraliziei cerebrale, a strabismului, a blefarospasmului (clipitul incontrolabil) si cu alte 17 indicatii, in 2002 BOTOX  a primit aprobarea Autoritatii Americane pentru Medicamente (FDA) pentru utilizarea in domeniul chirurgiei estetice.

In Europa, BOTOX a patruns tot in 2002, Elvetia fiind prima tara care a aprobat utilizarea acestuia in chirurgia estetica, dar sub o alta denumire comerciala: VISTABEL.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod