Ce greșeli să eviți dacă ai părul natural

Există atât de multe informații și sfaturi cu privire la părul natural, încât nici nu știi de unde să începi câteodată. Cu toate că există multe lucruri pe care trebuie să le descoperi, iată câteva greșeli pe care să le eviți dacă ai părul natural!

Greșeli pe care nu ar trebui să le faci dacă ai părul natural

1. Folosirea unui pieptene mic


Dacă îți descurci părul cu o perie cu perii mici sau un pieptene mic, s-ar putea să îți strici vârfurile, sensibilizându-ți firele de păr. Acest instrument poate funcționa perfect în cazul părului drept, însă este de evitat în cazul părului creț. De asemenea, degetele tale sunt cei mai buni prieteni ai tăi atunci când vine vorba de descâlcire, deoarece îți poți da seama mai bine cum să acționezi și ce forță poți să aplici.

2. Pieptănarea părului uscat


În cel mai bun caz, vei ajunge să ai parte de un păr electrizat și cu foarte mult volum. Însă părul creț se rupe foarte ușor, iar pieptănarea părului creț uscat poate duce la o deteriorare serioasă și la despicarea vârfurilor.
Fă-ți o favoare și folosește un pieptene cu perii rari la duș, atunci când stai cu balsamul în păr. Părul umed este mult mai elastic, mai puțin fragil, iar balsamul te ajută să descurci mai ușor șuvițele de păr.

3. Vizitele rare la coafor


Pe cât de ciudat ți s-ar părea că sună, tunsorile regulate îți ajută părul să crească și ar trebui să facă parte din obiceiurile de întreținere a părului natural. Prin tunderea vârfurilor despicate, care ar putea duce la deteriorare severă, vei reduce la minimum pagubele și îți vei ajuta părul să fie mai lung și mai puternic. 

4. Folosirea căldurii excesive pentru îndreptarea părului


Atunci când părul tău încearcă să își revină de la tratamentele pe bază de căldură, îndreptarea șuvițelor care abia cresc reprezintă doar o soluție pe termen scurt la o problemă pe termen lung. Atunci când ai parte de două texturi la nivelul părului poate fi o provocare, dar îndreptarea părului în mod regulat te poate expune la probleme grave cauzate de căldură.
Adu-ți aminte că deteriorarea de la căldură este ireversibilă - legăturile de proteine sunt modificate până în punctul în care părul nu se mai poate întoarce la textura sa naturală.

5. Uscarea părului cu prosopul


Uscarea părului cu prosopul poate dăuna cuticulelor, ceea ce face ca părul să se electrizeze. Cel mai bine este să-ți usuci părul cu un tricou din bumbac sau microfibre.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod