5 lucruri pe care trebuie să le știi dacă vrei să-ți faci un implant mamar!

Dr. Carmen Constantin specialist în chirurgie plastică și estetică ne explică ce presupune această intervenție, care sunt riscurile și ce tipuri de impanturi trebuie să alegem.

Ce înseamnă operația propriu-zis?

Toate întrebările despre tehnica operatorie –de exemplu: în ce poziție va fi pus implantul, sau ce variante există, detalii intraoperatorii, despre cursul timpilor operatorii, complicații posibile care pot survenii în timpul operației - trebuie puse chirurgului în timpul consultului. Analizele de sânge trebuie luate cu câteva zile înainte de operatie și trebuie să arate că persoana în cauză este sănătoasă; ecografia mamară trebuie făcută înainte de operație și trebuie să arate că totul  este în regulă și că nu sunt formațiuni suspecte la nivelul glandelor mamare.

Cât durează perioada de recuperare?

De obicei, la 48 de ore de la operație se reiau activitățile zilnice obișnuite cu limite fizic, evident.
Durerea este individual și este eliminată de calmante obișnuite, există paciente care afirmă că nu le-a durut, au simțit doar un discomfort și paciente care afirmă că durerea a fost, dar suportabilă sub tratament, asta în primele 48 de ore, apoi totul s-a diminuat sau a disparut.  Efortul fizic intens este interzis 2 luni, se poartă bustieră elastică 2 luni de la operație, bandajele și firele se îndepărtează la 12 zile postoperator, în această perioadă de cca 14 zile pacienta vine la control la 2-3 zile sau de câte ori este necesar.

La ce riscuri te supui?

Sunt riscurile care țin de anestezie și riscurile care țin de operația în sine. Ca să se minimizeze orice risc pacienta trebuie să fie în stare perfectă de sănătate.  Riscurile ce țin de operație sunt cele comune pentru orice operație: sângerare, cu apariția hematomului, infecție, deschiderea plagii, serom, dar se poate întâmpla ruperea implantului din diferite motive, contractură capsulară, pierderea parțială a sensibilității mameloanelor.

Ce tip de implant să alegem?

Implanturile  sunt de două feluri: umplute cu ser fiziologic sau siliconice.
Cele mai folosite, actual sunt cele siliconice, cel mai important este sa fie un implant aprobat de foruri abilitate, de exemplu FDA,  așa că acest aspect trebuie să-l discuți cu chirurgul plastician. Un alt aspect în alegerea implantului este forma lui rotundă sau anatomică, proiecția lui, astfel că în funcție de cum vrei să arate sânii tăi postoperator, ce formă au preoperator și ce formă îți dorești ulterior, alegi ghidată de chirurg una dintre cele două variante cu proiecțiile disponibile fiecărei forme. Un alt aspect important în alegerea implantului este volumul lui, iar în urma măsurătorilor efectuate de chirurg rezultă un interval de volum dintre care pacienta sfătuită de doctor și în funcție de așteptările ei postoperatorii poate alege.

Ai trecut de perioada de recuperare propriu-zisă (2-3 luni postoperator ) în care ai purtat bustiera elastică și sânii tăi arată impecabil, ca să rămână așa cât mai mult timp trebuie protejați, purtând sutien în continuare, bustieră când mergem la sala de sport nu facem altceva decât să susținem glanda mamară și pielea, lucru obligatoriu, pentru că timpul își spune cuvântul și tendința cu trecerea anilor este de lăsare a sânilor, evident implantul rămânând unde a fost pus de la început, astfel că, dacă vrem ca glanda mamară să fie perfect mulată și proiectată pe implant cât mai mult timp și efectul estetic durabil cât mai mult trebuie purtat sutien zilnic.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod