Toto Cutugno vine în România să premieze cele mai bune coruri școlare

Duminică, 9 decembrie 2018, ora 17:00, va avea loc, în transmisiune directă pe TVR 2, marea finală a Concursului Național Gala Premiilor EXCELSIOR, organizat de Primăria Municipiului București prin Teatrul EXCELSIOR, în parteneriat cu Societatea Română de Televiziune și Ministerul Educației Naționale. Prin acest eveniment, organizatorii și-au propus să promoveze și să premieze cele mai reprezentative coruri școlare de amatori din România. Cel mai bun cor al anului 2018 va fi ales de un juriu de specialitate împreună cu telespectatorii, care își vor putea exprima preferințele în timp real, prin televot.

Cele zece coruri finaliste ale Galei Premiilor EXCELSIOR 2018 sunt: Corul „Sfânta Elisabeta” (București), Corul de Copii „Meloritm” (București), Corul „Lia Ciocârlia” (Podul Ilioaiei, Iași), Corul „Cununița Muntenească” (Ploiești), Corul „Vox Infantiae” (Roman), Corul „Dolce” (Slatina),Corul „Bravissimo” (București), Corul de copii „Sonoris” (Târgoviște), Corul „Talita Kumi” (Piatra-Neamț) și Corul de copii al Liceului „Waldorf” (Timișoara).

Juriul finalei concursului va fi format din: Gheorghe Zamfir – naist virtuoz și compozitor și doctor în muzică, Valentin Gruescu – dirijor, profesor universitar și doctor în muzică, Daniel Jinga – maestru de cor al Operei Naționale București, Paula Seling – una dintre cele mai apreciate voci feminine ale României și Adrian Găzdaru – Directorul Teatrului EXCELSIOR.

Seara de gală va fi completată de patru minirecitaluri extraordinare susținute de Toto Cutugno, Paula Seling, Proiect K1 și Laura Bretan.

Corul „Symbol”, câștigător al trofeului ediției 2017, va urca, de asemenea, pe scena Galei Premiilor EXCESLIOR pentru a preda, prin cântec, ștafeta câștigătorilor ediției 2018. Corurile care vor ocupa primele trei locuri în clasamentul finalei vor avea bucuria de a cânta piese îndrăgite din repertoriul național și internațional alături de invitatul special al acestei ediții, reputatul artist italian Toto Cutugno.

Mai mult decât un simplu spectacol coral, Gala Premiilor EXCELSIOR propune un spectacol al diversității, care să pună în valoare personalitatea artistică a corurilor participante, calitatea interpretării vocale și, nu în ultimul rând, calitatea artistică a momentului prezentat, reflectată în elementele coregrafice, vestimentare și de specificitate culturală.

Gala Premiilor EXCELSIOR este una dintre manifestările de mare anvergură prin care Teatrul EXCELSIOR își propune să fie o rampă de lansare pentru tinerele talente, dar și o oportunitate pentru grupurile corale de amatori din întreaga țară de a se întâlni cu profesioniști din sfera muzicală și de a primi aprecierea publicului larg.

Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul www.galapremiilorexcelsior.ro.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod