Spectacol

Teatrul de Artă București, invitat la Festivalul UNDERCLOUD, cu spectacolul “Dureri fantomă” de Vasili Sigarev

Luni, 29 august, orele 19.00, Teatrul de Artă București prezintă spectacolul DURERI FANTOMĂ de Vasili Sigarev, invitat în cadrul celei de-a noua ediții a UNDERCLOUD – Festival de Teatru Independent de Orice. Reprezentația are loc la ARCUB Gabroveni, sala Atelier.

Traducerea textului este semnată de Marina Palii iar spectacolul este regizat de Bogdan Budeș și îi are în distribuție pe Rareș Andrici, George Constantinescu și Mihaela Popa.

Spectacolul nu este recomandat persoanelor sub 16 ani.

“Ne bucură bucură tare mult faptul că jucăm în cadrul UNDERCLOUD, un festival important nu doar pentru teatrul independent ci pentru teatrul românesc în sine, fiind un promotor al calității și originalității actului artistic. Și apreciem faptul că am fost invitați în afara concursului. Lucrul acesta înseamnă o confirmare a reușitei spectacolului Dureri fantomă.” (George Constantinescu, actor, fondator al Teatrului de Artă București)

Acțiunea spectacolului Dureri fantomă se petrece la periferia unui oraș, într-un depou de tramvaie în care planează constant promiscuitatea și lipsa sensibilității umane.

În această atmosferă se consumă drama unei femei bântuite de propriul trecut.

“Lumea lui Vasili Sigarev nu e confortabilă. E o lume brutală, paradoxală, a extremelor, în care candoarea seamănă cu firul de iarbă ieșit printr-o placă groasă de beton.  Într-un depou de tramvaie, mizer, aflat la periferia orașului, bunătatea și compasiunea vin "la pachet" cu violența și cruzimea.” (Bogdan Budeş)

Un depou, doi paznici tineri, Dima (Rareș Andrici) și Gleb (George Constantinescu), și sufletul Olgăi (MIhaela Popa) în rememorarea obsesivă a unei povești pe care nu vrea să o piardă.

Pentru rolul “Gleb”, George Constantinescu a primit Premiul pentru cel mai bun actor, la Maratonul Teatrului Independent Bucharest Fringe, 2015.

Alte participări la festivaluri, cu spectacolul Dureri fantomă:

Festivalul 25 de ore de teatru nonstop, Sibiu, ediţia 2015

Festivalul de teatru BABEL FAST, Târgovişte, ediţia 2015

Festivalul de teatru Antagon, Timişoara, ediţia 2015

Festivalul Naţional de Teatru Independent 2015

“Ceva din mine a plâns ca după război, când se anunță că e pace.

Actorii ăștia mi-au dat vestea că supraviețuim și că ei au puterea (și-mi dau și mie) de a reconstrui. (…) Mi-au făcut bine. Și dacă teatrul e oglinda lumii, lumea are o șansă. Să fie liberă, cinstită și trează, ca spectacolul ăsta de la Teatrul de Artă.”

– Dorina Chiriac, preluată de ziarulmetropolis.ro (27 februarie 2015)

“Miza lui Bogdan Budeș, esențial veristă, a fost să reproducă un segment de lume cu personaje cât mai naturale și mai credibile. Pas cu pas, însă, regizorul înaintează într-un studiu al relației, cu poziții de forță, detururi, încurcături și ezitări, toate într-un ritm bine strunit.”

– Cristina Rusiecki, revistacultura.ro (9 septembrie 2015)

“În Dureri fantomă“, un text emoționant, plin de lumini și umbre, cu treceri de la umor amar la dramă brutală, Bogdan Budeș alege, în ciuda spațiului frust, creat pe scena Teatrului de Artă, să exploreze acele zone în care se ascund traumele și care sunt destul de greu de adus pe scenă, când vrei să nu anulezi efectul dramatic.

Povestea e puternică și seducătoare, atât pentru regizor, cât și pentru cei trei actori (…) care i se supun și o fac, în același timp, să trăiască pe scenă, să împresioneze și să emoționeze, fără să se teamă de efectul emoției. (…) Finalul poveștii, atât de dramatic, atât de emoționant, atât de departe de trendul teatrului actual, îl veți descoperi dacă veți face o vizită la teatrul din strada Sf. Ștefan.“

– Monica Andronescu, yorick.ro (7 aprilie 2015)

Ediția a 9-a a UNDERCLOUD - Festival de teatru Independent de Orice are loc anul acesta între 22 – 31 august, la ARCUB Gabroveni.

Programul integral al festivalului, aici: http://www.undercloud.ro/program/

Bilete la spectacolul Dureri fantomă, aici: http://www.undercloud.ro/event/dureri-fantoma/

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod