Supranumita Lenny Kravitz la feminin, chitarista NIK WEST concerteaza pe 17 octombrie in orasul cu chef de viata

Cu un look surprinzător, energie debordantă și talent muzical înnăscut, basista NIK WEST își va face simțită prezența la București, în cadrul unui concert de proporții, ce va avea loc luni, 17 octombrie, la Beraria H, începând cu orele 21:00. Aflându-se la prima sa vizită în România, chitarista americana supranumita Lenny Kravitz la feminin, propune bucureștenilor o variantă inedită de spectacol, împreună cu chitaristul Tomo Fujita - cunoscut pentru colaborările sale cu Phil Collins, Kenwood Dennard, Ronnie Earl si Paul Jackson - și tobosarul John Blackwell – fost baterist al unor artiști precum Prince, Justin Timberlake și Patti Labelle. Această formulă se numește Funkalaya și s-a remarcat la nivel internațional prin modul fenomenal de a readuce în prim plan groove-urile funky.

NIK WEST stăpânește cu precizie profunzimile artistice ale instrumentului său. Atunci când cântă se simt influențele funky ale lui Larry Graham, Louis Johnson și Marcus Miller. Cunoscută pentru cover-ul piesei Back in Black de la AC/DC, NIK a impresionat mulți fani înrăiți ai rockului și a devenit instant o preferată a legendarului Steven Tyler. Există mulți cântăreți buni, însă doar o parte dintre ei întrunesc caracteristicile vocale necesare pentru a-i face pe ceilalți să continue să-i asculte. „M-a surprins foarte tare faptul că Lenny Kravitz s-a uitat la toate videoclipurile mele și că a fost atât de impresionat de cover-ul pentru Teen Town încât a vrut să mă cunoască personal”, spune artista.

Călătoria muzicală a lui West a început în orașul natal, Phoenix, Arizona.

Tatăl ei – un chitarist desăvârșit – a învățat-o să cânte la chitară pe vremea când ea avea 13 ani. Nik a crescut într-un mediu plin de muzică și creativitate, surorile ei cântând la clape, tobe, vioară și chitară. Cu toate că și-a început drumul muzical studiind chitara, Nik și-a dat seama de adevărata sa chemare atunci când a descoperit basul, în timpul liceului, pe vremea când asculta piesa You Wanna Be Startin Somethin’ a lui Michael Jackson.

Cariera sa artistică include colaborări cu artiști precum Dave Stewart de la Eurythmics, Prince, John Mayer, precum și apariții în calitate de invitat special la American Idol. Basista, cântăreața și compozitoarea Nik West este mult mai mult decât un chip frumos.

Alex Henderson, renumit critic muzical al Billboard, rezumă incredibilul talent al lui West zicând că „este unul dintre singurii artiști ai secolului 21 care nu are lacune în materie de talent”.

În timp ce Nik lucra la primul album, Dave Stewart de la Eurythmics a descoperit proiectul, s-a îndrăgostit de vocea ei și a contactat-o pentru a lucra împreună. În câteva zile, West performa cu Stewart în Los Angeles în fața unor mulțimi imense. Puțin timp mai târziu a început o colaborare și cu compozitorul și producătorul Glen Ballard (Alanis Morissette, George Strait și Michael Jackson). De atunci, Nik a mai cântat, înregistrat și jamm-uit cu artiști precum Prince, John Mayer și Marcus Miller.
Talentul său le-a atras atenția lui Lenny Kravitz, Steven Tyler și Flea (RHCP).

Înainte să apară pe coperta Bass Musician Magazine și în revistele Bass Player, Bass Quarterly Germany, și Bass Magazine Japan, îndemânarea lui West a fost observată de legendara companie muzicală Fender, care i-a oferit un endorsement artistic. Nik a fost unul dintre primii muzicieni care au cântat la primul bas cu șase corzi de la Fender. Mai târziu i s-a oferit un endorsement pentru amplificatoarele SWR Black Beauty. Fotografia cu West pentru reclama SWR a fost selecționată de însuși basistul Marcus Miller. „Când cineva era sunat de Prince și de directorul muzical al lui Michael Jackson (Michael Bearden), era clar că trebuia să fie ceva special în legătură cu persoana respectivă!”.

Bilete pentru concertul basistei NIK WEST, de la Bucuresti, sunt disponibile atât la Berăria H, precum și la standul TICKETNET din Unirea Shopping Center etj.2, magazinul Muzica, Libraria Mihai Eminescu, agentiile TUI Travel Center si Eurolines sau online prin WWW.TICKETNET.RO, WWW.BERARIH.RO, WWW.IABILET.RO, și WWW.BILET.RO.
Prețurile acestora variază în funcție de categoria de loc, după cum urmează: cat. I – 120 lei, cat.II – 90 lei și cat.III – 70 lei.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod