Secrete din culisele celui mai mare festival de muzica retro din Europa, DISKOteka Festival: “Avem 2 artiști care au anulat concerte că să cânte pentru români la DISKOteka”

Cu pregătirile pentru Festival intrate în linie dreaptă, echipa DISKOteka Festival lucrează de zor pentru a asigura o organizare impecabilă pe parcursul celor trei zile de distracție promise publicului, între 31 Mai și 2 Iunie, la Timișoara. Am stat de vorbă cu organizatorii DISKOteka Festival și am aflat detalii picante din culisele celui mai mare festival de muzică retro din Europa. Ce presupune un astfel de eveniment, ce resurse au fost necesare, detalii secrete din negocierile cu artiștii, dar și pretențiile acestora în backstage, toate acestea mai jos.

Timp record de montare a scenelor comandate de peste ocean

Festivalul, care va avea loc pe Stadionul „Dan Paltinisanu”, va beneficia de nu mai puțin de 5 scene pe care vor urca cei mai cunoscuți artiști retro ce vor cânta cele mai mari hituri care au dominat topurile muzicale în perioada anilor `80-`90.  

Cele cinci scene ce vor alcătui locul de desfăsurare al celui mai așteptat eveniment al anului au fost gândite în cele mai mici detalii pentru a creiona un decor fidel marilor scene ale lumii pe care au făcut istorie unii dintre cei mai bine vânduți artiști din perioada milenialilor.  

„Modulele pentru scene au fost comandate de peste ocean, iar pentru alegerea lor am lucrat cu cei mai bun profesioniști ai momentului.

Amplasarea și amenajarea unei singure scene de o asemenea anvergură poate dura pană la nouă luni, timp pe care noi nu îl avem, iar noi aducem cinci astfel de scene, este un proiect ambițios, iar investiția a fost pe măsură. Avem o intreagă echipă ce lucrează zi și noapte pentru a pune la punct toate detaliile și pentru a ne asigura că totul este gata la timp”. mărturisesc organizatorii.  

Au anulat concerte ca să cânte pentru români

„Ceea ce rar se vede este toată munca din spatele unui eveniment de o asemenea anvergură. Pentru că publicul să aibă parte de o experientă inedită timp de trei zile, se lucrează la pregătire cu aproximativ un an înainte, iar în spatele unui show de succes sunt lucruri pe care mulți nici nu și le imaginează, începând de la sincronizarea programului artiștilor și pană la mici detalii pe care nici nu vi le puteți inchipui”, mărturisesc organizatorii.
 

Pentru eveniment negocierile au fost pornite cu un an înainte, fiind foarte greu să sincronizezi agenda atâtor oameni în trei zile de festival.

“Doi dintre artiștii din line-up au fost dificil de adus în sensul în care erau în discuții avansate pentru alte evenimente și de aceea ne-a fost greu să îi convingem. Însă am mizat pe mărimea festivalului și de asemenea și pe publicul mare de 45.000 de oameni pe care îl așteptăm în cele trei zile de DISKOteka. Nu am cum să dau nume, pentru că sunt contracte de confidențialitate la mijloc, însă vă pot spune că avem într-adevăr 2 artiști care au renunțat la alte concerte ca să vină în România între 31 Mai și 2 Iunie, iar discuțiile cu management-ul celor doi au durat aproape un an și au necesitat resurse considerabile”, povestește unul dintre organizatori.

“Bineinteles, am avut și cazurile în care managementul artistului a solicitat prezența cu o săptămână înainte de venirea artistului în sine, pentru a verifica dacă acesta din urmă are toate condițiile de sunet pentru a face un show de excepție, cum a fost cazul No Mercy, dar și East 17.
Este de înțeles, vorbim de artiști internaționali care dau tot ce au mai bun pe scenă, pentru a încânta publicul. mărturisesc organizatorii DISKOteka.  Ne-au dat însă câteva bătăi de cap acest lucru pentru că asta înseamnă un efort în plus, iar echipă trebuie practic să simuleze concertul cu 2-3 săptămâni înainte. Am lucrat însă cu oameni de excepție care au dat tot ce au avut mai bun și au muncit și câte 15 ore pe zi.”
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod