Red Bull SoundClash - Sau cum vor sta CTC față-n față cu Carla’s Dreams

Seara de 28 septembrie este rezervată unui duel cu totul inedit între artiștii CTC și Carla’s Dreams, care vor lăsa fără voci și vor ține fanii pe vârfuri și cu pumnii strânși.

Pentru cei care vor fi în București, nu pot rata la Sala Polivalentă primul Red Bull SoundClash organizat în România - un eveniment muzical special, care aduce față-n față Controlul Tehnic de Calitate, veterani ai hip-hop-ului românesc și Carla’s Dreams, un proiect muzical din Chișinău care refuză să plece din topurile radiourilor. Întrebarea serii va fi: cine câștigă confruntarea?

Noțiunea de SoundClash a apărut în anii ‘50 în Jamaica, în rândul artiștilor reggae care aveau nevoie de provocări noi și care se întreceau în versuri și ritmuri de toate felurile pentru a capta atenția publicului.

Îmbinarea de DJ-ing, muzică live și MC începea să antreneze publicul din ce în ce mai tare, însă duelurile muzicale apăreau încă din Baroc, pe când Bach și Handel concurau la curtea habsburgilor, continuând mai târziu, pe ritmuri jazz, când trupe din New Orleans doar asta făceau. Prima ediție a Red Bull SoundClash a avut loc în 2006 în Olanda, iar de atunci a făcut înconjurul lumii pe cinci continente, în peste 50 de dueluri.

A venit momentul ca battle-ul microfoanelor și al ritmurilor să poposească și la București. Ce alți artiști mai potriviți care să deschidă provocator porțile decât cei patru băieți de la CTC – Vlad Dobrescu, Doc, Deliric și DJ NASA? Ei spun poveștile cartierelor bucureștene încă de prin ‘97, pe când versurile compuse de ei căpătau sens și circulau pe casete prin comunitatea hip-hop, care le cerea mai mult și devenea mai dependentă de muzica lor.
Ce alți artiști care să stea față-n față cu ei decât Carla’s Dreams, un proiect muzical din Republica Moldova care a reușit să cucerească publicul de pe ambele părți ale Prutului. Deși s-au lansat cu doar patru ani în urmă prin deja celebra P.O.H.U.I., deși fața le este acoperită de culoare la fiecare concert, au ajuns repede la radio, pe scene, în mașinile și căștile românilor.

Dar ce este mai exact Red Bull SoundClash?

Red Bull SoundClash oferă spațiul de joacă de care artiştii au nevoie pentru o confruntare creativă fără precedent: 2 scene, 4 runde provocatoare şi un public care decide învingătorul.

THE WARM UP - Fiecare trupă cântă 3 piese din repertoriul propriu.

RUNDA 1: 'THE COVER' - Artiştii interpretează o melodie celebră în stilul propriu.

RUNDA 2: 'THE TAKE OVER' - Carla‘s Dreams începe o piesă, CTC o preia din mers şi o continuă în stilul lor, apoi începe CTC şi preia Carla's Dreams...

timp de 4 piese.

RUNDA 3: 'THE CLASH' - Trupele interpretează 3 piese proprii în 3 stiluri muzicale diferite.

RUNDA 4: 'THE WILD CARD' - Fiecare trupă aduce pe scenă un invitat special surpriză.

Însă, dincolo de a-și provoca fanii să-i susțină și dincolo de provocările lansate între ei, Carla’s Dreams și CTC răspund în primul rând provocării de a da startul împreună, prin Red Bull SoundClash, unei colaborări în care-și contopesc stilurile.

Mai multe informații despre Red Bull SoundClash și bilete disponibile pe REDBULL.RO/SOUNDCLASH - 49 lei < 25 august > 59 lei. Accesul nerecomandat persoanelor sub 16 ani.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod