Michael Jackson si Beatles pe aceeasi scena la Hey Day 2016

Michael Jackson, Beatles, Rihanna, Elvis si multi altii se vor reuni pe scena Hey Day, in weekend-ul 27 – 19 mai. Vorbim despre participantii la cel mai mare festival tribute din Romania, festivalul tribute Hey Day care se va desfasura in Parcul Izvor, in acest weekend. Pentru a afla mai multe detalii despre festival, am stat de vorba cu Bogdan Naumovici, directorul artistic.

Prima editie Hey Day anul acesta. Ce trebuie sa stim despre acest festival?

Heyday este primul si cel mai mare festival international de trupe tribute din Romania. Se desfasoara in weekendul 27-29 mai, in Parcul izvor din Bucuresti si se bucura de participarea a peste 30 de artisti. Pe cele 3 scene ale festivalului vor urca 18 trupe sau artisti din Marea Britanie si Italia, dar si artisti romani, care vor aduce tributuri muzicale trupelor si solistilor preferati, ce au facut istoria muzicala a ultimilor 50 de ani.
 
Sa vorbim putin si despre trupele invitate.

Stim ca trupele tribute nu sunt, chiar, la inceput de drum. Ce ar trebui sa stim despre ele?

Pentru artistii care aleg sa faca “tribute acts”, este o mare madrie sa sune, sa arate, sa danseze sau sa faca un spectacol cat mai apropiat de prestatia artistilor originali. Ma bucur ca am avut, prin deschiderea organizatorului Creart, ocazia sa aducem la Heyday unele dintre cele mai bune trupe tribute din lume. Ca sa va dau un singur exemplu, chitaristul trupei Guns’n Roses Experience, cel care arata si canta ca Slash, este singurul chitarist tribute Slash ce este sustinut de firma de amplificatoare si boxe Marshall, cea care il sustine si pe Slash. La HeyDay vom vedea niste muzicieni exceptionali, care ne vor oferi cea mai fidela interpretare a hiturilor din ultima jumatate de secol.
 
Pe langa trupele tribute care vin din strainatate, avem si reprezentanti din Romania.

Cine sunt si ce program ofera fiecare?

Pe cele doua scene principale vor urca si 5 trupe tribute romanesti, Forevermore, trupa tribute Whitesnake, The Rock, tribute AC/DC, Prefix TM, cei care aduc tribute trupei Black Sabbath, Red Cat Bone, cu tributul pentru The Doors si Speak Floyd, trupa lui Sandy Deac, evident, cu tributul Pink Floyd. Trupele tribute romanesti nu ced ca sunt cu nimic mai prejos decat cele de afara si va asigur ca vor oferi showuri memorabile.
 
Stim ca sunteti un pasionat al genului. O sa vedem pe scena HeyDay?

Da, eu si colegii mei din Trupa 23 vom urca sambata pe scena Stars, cea dedicata “amatorilor”, si vom incerca sa va bucuram cu interpretari cat mai fidele ale unor piese Pink Floyd, The Doors, Jimi Hendrix sau Prince.
 
Exista asadar 3 scene, doua pentru trupele profesioniste de tribute, si a treia pentru, sa le spunem asa, new entry.

Cum putem ajunge aici, daca suntem pasionati de muzica, dar nu facem asta la modul profesionist?

Sambata si duminica, inaintea showurilor de pe River Stage si Park Stage, pe ce-a de-a treia scena, Stars Stage, vor urca trupe romanesti care doresc sa isi aduca propriul tribute unor mari artisti, trupe care s-au inscris deja pe adresa contact@heydayfest.ro.
 
Cateva detalii tehnice. Cat costa biletul, care sunt categoriile de bilete si de la ce ora incepe programul?

Biletele pentru o singura zi costa 15 lei, iar abonamentul pentru cele trei zile de festival costa 30 de lei. HeyDay incepe vineri, 27 mai, la ora 16.00, iar sambata si duminica portile se deschid la ora 12.00. Seara, concertele se vor incheia la 22.30.l

Printre spectatori vor fi si copii, cu siguranta! Pentru ei s-au gandit activitati, programe?

Sigur ca da. In spatiul special amenajat pentru copii vor fi organizate, gratuit, jocuri si activitati cu specific muzical, dedicate lor.

Vor fi, de exemplu, concursuri de Guitar Hero sau DJ Hero ce ii vor atrage cu siguranta, iar, poate, pe unii dintre ei ii vor incuraja catre o cariera muzicala.
 
In afara de muzica, am inteles ca cei prezenti se vor bucura si de alte distractii. Despre ce vorbim?

In afara de obisnuitele corturi cu mancare si bautura, la HeyDay veti putea vedea, in Cortul de Filme, documentare, concerte sau filme biografice despre mari artisti, veti putea sa va imbracati in tricoul trupei preferate, va veti putea machia, coafa sau tatua temporar la fel ca artistul dumneavoastra favorit. Nu vom duce lipsa nici de muzica buna, nici de distractie la HeyDay. Ne vedem vineri!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod