Ioana Ginghină, Alexandru Papadopol și fiica lor au vizitat pentru prima dată SUA, cu ocazia evenimentului “Zilele Filmului Românesc de la Chicago”

Ioana Ginghină, Alexandru Papadopol și fiica lor, Ruxandra, au traversat Oceanul Atlantic și au călătorit pentru prima dată în America, unde au participat la “Zilele Filmului Românesc de la Chicago”.
Ioana și Ruxandra l-au însoțit pe Alexandru Papadopol la evenimentul cultural din Chicago, unde filmul “Două Lozuri”, producție în care joacă actorul român, a rulat la cinematograful AMC River East, fiind primit cu entuziasm de comunitatea de români, dar și de americanii care au luat parte la “Zilele Filmului Românesc de la Chicago”.
 
“Prima dată, pentru noi, în America, o destinație atât de dorită, însă învăluită în atâta mister. De când Alexandru a primit invitația de a merge la Chicago la “Zilele Filmului Românesc”, ne-am gândit să mergem și noi, fetele, cu el.
Insă ne-a cuprins teama că nu vom primi viza, fiind speriați de atâtea poveșt. Am obținut viza toti trei, fără prea mult efort, vă spun sincer și chiar am fost plăcut impresionată de vizita la ambasada SUA, pentru că toată lumea era drăguță, amabilă și dornică să ajute, acolo. Și iată că am pornit spre America, la “Zilele Filmului Românesc de la Chicago”, îmbinate cu vacanță”, spune Ioana Ginghină despre vizita în America.
 
În plus, în cele câteva zile petrecute în Chicago, cei trei s-au plimbat și au vizitat obiectivele turistice din oraș, precum Muzeul Copiilor din Chicago și Art Institut of Chicago.
 
“Ambele destinații au fost spectaculoase.
Muzeul Copiilor mi-a plăcut enorm, căci avea activități care implicau toată familia și chiar am vazut familii implicate în joaca cu copiii, lucru care nouă, aici ne lipseste cu desăvârșire. Apoi Art Institute of Chicago, care a luat naștere ca urmare a inițiativei cetățenilor înstăriți ai orasului, care au donat bani și colecțiile lor de picturi. Nu l-am putut vizita pe tot, căci era extrem de mare, cred că ne trebuiau doar pentru muzeu 3-4 zile, însă, doar pentru exponatele impresioniste merită să ajungi acolo.
L-am gasit și pe Brâncuși, din păcate menționat ca autor francez de origine română, dar aici este, în mare parte, vina noastră. Ne-am plimbat cu barca pe Chicago River, unde am aflat povestea arhitecturală a clădirilor din Chicago. Ne-am urcat și pe Willis Tower, odată cea mai înaltă clădire din lume, acum însă e pe locul 3”, povestește actrița Ioana Ginghină și fondatoarea proiectului pentru copii MiniArtShow.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod