Diego el Cigala promite publicului romanesc un regal al celor mai iubite hituri

Diego el Cigala a marturisit ca primul sau concert in Romania care va avea loc pe 9 mai, la Sala Palatului, de la ora 20.00, il bucura foarte mult si, cu aceasta ocazie, are de gand sa daruiasca publicului din Bucuresti un regal al celor mai iubite hituri ale sale.

Spectacolul „Indestructible”, care va fi prezentat de artistul spaniol in fata publicului bucurestean va reprezenta, asadar, o colectie a pieselor care i-au adus lui Diego el Cigala faima mondiala, dar si admiratia fanilor din Romania. Intre acestea nu va lipsi „Lagrimas Negras”, piesa de pe albumul cu acelasi nume, pentru care cantaretul a primit primul sau Latin Grammy.

„Indestructible” este in acelasi timp si titlul celui mai recent album al lui Diego el Cigala si al turneului mondial cu care artistul a ajuns pe marile scene din America de Nord si Europa.

Criticii muzicali si fanii lui Cigala din Statele Unite nu au putut sa nu observe legatura dintre titlul acestui ultim album si un episod dureros din viata artistului. Chiar in momentul cand se pregatea sa plece in turneul nord-american de promovare a albumului „Indestructible”, Cigala a primit vestea ca mama sa, Aurora, cu care avea o legatura foarte stransa, a murit. Cantaretul nu si-a anulat insa turneul, ci a sustinut spectacol dupa spectacol in zeci de orase americane. „Viata iti da uneori astfel de lovituri, care insa au rolul de a ne forma intr-un anume fel. Cand se intampla astfel de lucruri eu imi gasesc alinarea in muzica. Pentru mine acesta este singurul mod in are pot sa trec peste orice greutate”, spune Cigala, care nu se afla la prima experienta de acest gen.

In urma cu doi ani, Diego el Cigala a sustinut un concert la Hollywood Bowl, Los Angeles, care a surprins publicul prin atmosfera uluitoare creata de artist.

Abia peste cateva zile, fanii lui Cigala au aflat ca acesta a urcat pe scena la doar cateva ore dupa ce a aflat ca sotia sa, care ii era totodata si manager, a murit de cancer. „Nu stiu cum am reusit sa fac asta” marturisea Cigala pentru publicatia americana „Miami Herald”. „Cand primesti o astfel de lovitura pe neasteptate nici nu ai timp sa reactionezi. Singurul lucru pe care iti doresti sa-l faci este sa mergi mai departe si sa te poti ingriji de ceea ce ti-a mai ramas, de copiii tai”.

Diego el Cigala a concentrat toate aceste experiente de viata in muzica sa, care a devenit nu numai un refugiu pentru artist, ci si o punte catre publicul sau. „Este indraznet si neobosit, un artist cu A mare!” spune compozitorul si pianistul afro-cubanez, castigator al premiului Grammy, Gonzalo Rubalcaba.


Diego si-a creat propriul sau gen muzical”, observa Anthony González, reprezentant al Sony Music Latin. „Este un romantic, iar aceasta trasatura este parte importanta a abilitatii sale de a stabili conexiuni, nu numai muzicale, ci si emotionale, cu publicul".

„Indestructibilul” Cigala va canta si in concertul de la Bucuresti piese de pe ultimul sau album, care, intr-un mod surprinzator pentru fanii sai, este un tribut adus genului salsa clasic. „Oamenii nu s-au asteptat sa asculte piese salsa cantate de o voce tipica pentru flamenco” spunea chiar Cigala. Insa, succesul acestor piese pe marile scene ale lumii fost dovada faptului ca instinctul nu l-a inselat pe artistul spaniol nici de acesta data.

Asa cum el insusi a marturisit, Diego el Cigala asteapta cu nerabdare sa impartaseasca publicului romanesc bucuria ritmurilor muzicii latine, intr-un spectacol care ii va surprinde cu siguranta si pe cei mai loiali fani ai sai.  „Nu am cantat niciodata acelasi lucru la fel de doua ori”, spune Cigala si aceasta pentru ca emotia intalnirii cu publicul sau este de fiecare data unica.

In perioada 1-8 martie, Vreau Bilet pune in vanzare “biletul cu inimioara”, astfel ca toti cei care vor cumpara bilete online, de pe www.vreaubilet.ro, in aceasta perioada la concertele organizate de Vreau Bilet: Lita Ford (14 martie), Diego el Cigala (9 mai) si George Dalaras (5 mai), vor primi 20% reducere din pretul lor intreg.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod