Cartea Mariei Mazilu, "Frământările unui pisoi salvat", a fost lansată oficial

Marți seara, la Seneca AntiCafe a avut loc lansarea volumului de debut al Mariei Mazilu, "Frământările unui pisoi salvat". Cartea a fost prezentată publicului de actrița Nuami Dinescu. Invitați speciali au vorbit despre carte și autoare: Adriana Moca, actriță, a dat viață cărții citind un fragment din ea, Andreea Tălmăzan, psihoterapeut psihanalist a vorbit despre simbolurile ascunse în spatele personajelor și copilul interior, Ciprian Muntele, om de radio, despre cum a cunoscut-o pe Maria prin intermediul facebook.

Au fost prezenți jurnaliști, bloggeri, cititori și prieteni de vârste diferite.

Inspirată din realitate, "Frământările unui pisoi salvat" are ca personaje 3 pisoi cărora părinții autoarei le-au salvat viața. Frații Ilie și Grigore au fost găsiți primii în albia unui pârâu, iar la 3 ani distanță, Bumbi, cel care va deveni și personajul principal. Povestea începe la puțin timp după ce el a fost adus în casă. Dacă în prima parte, acțiunea se concentrează pe relația dintre pisoi, pe felul în care cei maturi îl adoptă și-l învață pisicisme, în partea a doua, Bumbi și aventura sa în pădure devin subiectul central.

Experiența trăită aici îi va dezvălui o realitate și o lume mult mai mari dincolo de gardul curții și îi va marca existența. Pasionată de scris, de călătorii și o mare iubitoare de animale, autoarea Maria Mazilu a declarat după lansare: ”Mă bucură succesul cărții și participarea extrem de numeroasă a presei și cititorilor, însă știu că ele mă și obligă la continuarea cărții și a aventurilor lui Bumbi. Ceea ce n-aș putea spune că nu îmi face o enormă plăcere.

Sesiunea de autografe a fost animată de prezența a numeroși copii, bucuroși să poată face cunoștință cu personajul principal Bumbi, întruchipat în păpuși și globuri textile lucrate manual.

Atmosfera florală și gusturile dulci au fost oferite de sponsorii: Eisberg, Sweet Evy, Petals Atelier Floral și Profructta. Maria Mazilu (44 ani) este jurist, absolvent al Facultății de Drept - Universitatea București. La scurt timp după terminarea facultății a ales calea mantreprenoriatului și și-a înființat propriul birou de insolvență. După 15 ani de activitate intensă, în care s-a ocupat de organizarea și dezvoltarea lui, și-a încheiat cariera profesională și a revenit la pasiunile sale: scrisul și călătoritul.
"Frământările unui pisoi salvat" este cartea sa de debut.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod