Actrița Adina Ștețcu, la Festivalul de Film de la Sarajevo

Actrița Adina Ștețcu a fost selectată să participe la workshopurile Sarajevo Talent Campus din cadrul Festivalului de Film de la Sarajevo care are loc în perioada 12-20 august. Timp de 7 zile, actrița româncă va fi prezentă la cursuri intensive și evenimente de networking dedicate profesioniștilor din domeniu.
Sarajevo Talent Campus, organizat în colaborare cu Festivalul Internațional de Film de la Berlin, este o platformă educativă și creativă pentru tinerii profesioniști din lumea filmului și este considerat cel mai prestigios program de formare din întreaga regiune.

“Mă bucur foarte mult că am fost selectată să particip la aceste ateliere. Este prima mea experiență de acest gen și pornesc spre Sarajevo cu o mare deschidere și entuziasm. Vor fi foarte multe workshopuri, discuții și evenimente cu profesioniști din industria filmului din multe țări.
Plus zeci de filme, ca-n orice festival de film. Pentru mine este un nou "schimb de experiențe" în care sunt convinsă că voi avea parte de întâlniri cu oameni care mă vor inspira și motiva. Iar eu voi încerca să ofer la fel de mult”
, a declarat Adina Ștețcu.

Festivalul de Film de la Sarajevoeste unul dintre cele mai importante festivaluri de film din sud-estul Europei, care atrage anual peste 100.000 de cinefili și proiectează sute de filme din peste 60 de țări. A 22-a ediție a festivalului va fi dedicată actorului Robert De Niro căruia i se va acorda premiul pentru întreaga carieră.

Adina Ștețcu a jucat în producții românești și americane recunoscute în festivaluri internaţionale, precum Sundance Film Festival şi TIFF.
În 2014 a obținut rolul principal feminin în filmul de acțiune american "Mercenary: Absolution" distribuit în cinematografele din SUA. În România, Adina a interpretat roluri în filme precum “Love Building“, “Alt Love Building“, “Să mori de dragoste rănită“ sau “Palatul Pionerilor“.

Adina Ștețcu a absolvit Facultatea de Teatru în 2014. Simultan a urmat cursurile școlii de actorie Actoriedefilm.ro iar anul trecut a fost acceptată atât la un program intensiv la The Lee Strasberg Theater and Film Institute din Los Angeles, cât și la Ivana Chubbuck Studio, unde a lucrat direct cu Ivana Chubbuck, una dintre cele mai cunoscute și apreciate profesoare de actorie din industria de film hollywoodiană.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod