Tratament cu namol

Tratamentul cu namol este unul din cele mai vechi forme de vindecare si tratare. Folosit pentru a ameliora  diverse probleme de sanatate si cosmetice, namolul  are multiple proprietati de vindecare, care ajuta la indepartarea toxinelor si echilibrarea organismului.

Iata ce spune despre beneficiile acestuia si Suzana Pretorian, doctor balneolog in cadrul Danubius Health Spa Resort:

Impachetarea cu namol prelucrat termic (omogenizat si incalzit) se practica de multi ani in majoritatea statiunilor balneare din tara si din strainatate.
Ceea ce confera unicitate namolului sapropelic  extras din Lacul Ursu, este calitatea inalta a componentelor - pastrata nealterata in decurs de circa 80 de ani prin legi de protectie ecologica riguroase. Cat si aplicarea namolului in stare nativa, asa cum este extras din Lacul Ursu, si la scurt timp de la extragere, fara faze intermediare de conservare cu aditivi cvasitoxici, transport la distante mari sau depozitari de lunga durata in spatii artificiale. Namolul sapropelic  extras din Lacul Ursu este utilizat pentru impachetare generala exclusiv in baza de tratament Danubius, in circuit intern, nefiind comercializat, transportat in alte zone sau exportat.
In acest fel eficienta tratamentului este maxima
".

Namolul are o compozitie ideala, in sensul ca atat fractia minerala, cat si cea organica, sunt bogat reprezentate cantitativ si calitativ: au un continut extrem de ridicat de clorura de sodiu si alte minerale, respectiv substante organice provenite din descompunerea microflorei si faunei lacului - acizi humici, biostimuline, vitamine, substante de tip hormonal.

Oferta de aplicare generala, pe tot corpul, a namolului, si nu doar pe zone restranse (exceptie  facand persoanele cu anumite contraindicatii la care se restrange aplicatia) – este un alt avantaj al tratamentului.
Impachetarea generala are astfel nu doar efect antialgic articular, antiinflamator si musculo-relaxant regional, ci si efect intens de calire, crestere a imunitatii generale, efect antistres si detoxifiant. La acestea se adauga efectul estetic cutanat“3 in 1” : curatare, hidratare si regenerare a pielii, toate intr-o sedinta si pentru tot corpul”. Pentru efecte de durata se recomanda minim 5 sedinte /sejur.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod