Savoarea dulciurilor preparate de Crăciun

Sărbătorile acestea îți propunem să abordezi și alte rețete de dulciuri în afară de clasicele plăcinte sau cozonaci. Ce-ar fi să-i surprinzi pe cei dragi cu un mousse de ciocolată, brioșe cu portocale sau fursecuri cu migdale? Sună bine, nu-i așa? Iar cu ajutorul  robotului de bucătărie  Masterchef Gourmet de la Tefal, gătitul devine o plăcere! Cu puterea motorului de 900W, combinată cu mișcarea planetară, vei găsi în el un aliat de nădejde pentru cele mai fabuloase rețete! Grație tehnologiei încorporate în tel și formei sale speciale, cu Masterchef Gourmet poți bate albușuri foarte pufoase și aerate, chiar pornind de la 1 ou. Bate, frământă, amestecă... Masterchef Gourmet vine cu o capacitate mare a bolului, de până 4.6 litri* și 3 instrumente de patiserie complementare.
Poți pregăti cu mixerul până la 1.8 kg de amestecuri pentru tort; malaxorul din aluminiu turnat va prelua greutatea frământării aluatului de pâine sau pizza. Extinde-ți utilizarea robotului de bucătărie cu accesoriile incluse în pachet*: blender, răzătoare, mașină de tocat carne și storcător de fructe.
 
Un mousse de ciocolată care să ajungă pentru 20 de persoane necesită 700 gr ciocolată, 2 ouă, 2 plicuri  de zahăr vanilat, 200 gr smântână, un păhărel de coniac sau lichior, zmeură și frunze de mentă. Va trebui doar să topești ciocolata la baie de aburi iar de restul se ocupă  Masterchef Gourmet! Cu ajutorul telului special al aparatului, bate albușurile spuma.
Nu mai trebuie decât să adăugi spuma de albușuri la gălbenușurile amestecate împreună cu zahărul vanilat, smântâna, ciocolata topită și coniacul până vei obține un preprat omogen. Mousse au chocolat se lasă la frigider 4 ore apoi se poate servi cu zmeură și frunze de mentă, pentru un plus de savoare.    
 
 Pentru a prepara brioșe cu portocale vei  avea nevoie de 2 ouă, 2 căni de zahăr, 1 cană ulei, 2 căni de lapte, 4 căni de făină, 1 plic de praf de copt și una sau două esențe pentru 15 porții.  După ce ai făcut rost de ingrediente, poți să lași totul în seama lui  Masterchef Gourmet! Începe prin a bate ouăle cu telul special apoi poți adăuga pe rând cele 2 căni de zahăr, cana de ulei și cele 2 căni de lapte.
La final, încorporeaza cele 4 căni de făină în amestec și asteapta până ce preparatul capătă consistența dorită. Poţi adăuga și esențe, fructe și nuci în funcție de preferințe. Simplu, nu?    

Pentru a pregăti fursecuri cu migdale suficiente pentru 6 persoane ai nevoie de urmatoarele ingrediente: 150 g făină, 150 g migdale decojite și măcinate, 50 g zahăr pudră, 1 plic zahăr vanilat, 125 g unt rece și lichior de portocale. Adaugă toate ingredientele inclusiv untul tăiat în bucățele în boulul de mari dimensiuni al aparatului. Cu ajutorul mixerului, aparatul va amesteca ingredientele în locul tău, obținând astfel un aluat omogen. O dată gata aluatul, acesta se acoperă și se  păstrează la rece timp de 2 ore.
Intinde aluatul astfel încât să nu fie mai gros de 5 cm si decupeaza-l în diverse forme. Fursecurile se introduc în cuptor la o temperatură maximă de 180 de grade, timp de 15 minute.

Acum că ți-am stârnit imaginația, te provocăm să realizezi cât mai multe rețete delicioase cu ajutorul lui Masterchef Gourmet de la Tefal. Îți urăm spor la gătit și poftă bună!

*diferă în functie de model                
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod