Povestea casei de vinuri moldovenești Gitana Winery

Vinurile Gitana reprezintă rezultatul împletirii armonioase dintre generozitatea naturii și munca omului. Este rodul pasiunii pentru vinificație a familiei Dulgher, susținut de un terroir excepțional. Gitana Winery reprezintă un simbol al confluenței dintre tradiție și modernitate, o întoarcere spre origini, dar în același timp și o privire spre viitor, marcând astfel o etapă importantă în renașterea vinurilor moldovenești.
Amplasarea plantaţiilor (360 de ha de viţă de vie) pe versanți cu expoziție sud-vestică, solurile fertile, dar şi influenţa pe care o are asupra climei poziţionarea în vecinătatea Codrilor Tigheciului şi a Mării Negre, asigură condiţii excepționale de maturare a strugurilor.

Principalul obiectiv al Vinăriei Țiganca este acela de a se asigura că vinurile păstrează în aromele şi structura lor identitatea personală a fiecărui tip de struguri, astfel încât tipicitatea soiurilor să fie cât mai puţin influenţată de intervenția umană.

Gitana Winery pune mai presus de orice calitatea vinurilor, având ca fundament tradiţia şi know-how-ul în acest domeniu.
Datorită respectării acestui principiu, vinurile Gitana s-au bucurat de aprecieri atât din partea specialiştilor, cât şi din partea consumatorilor pasionaţi, câştigând de-a lungul timpului mai multe premii şi distincţii la concursuri de profil din Republica Moldova şi din străinătate.

Vinurile Gitana sunt complexe și elegante, create într-un stil deosebit, reușind să cuprindă în esența lor specificul și caracterul zonei din care provin, Valul lui Traian. Experții în domeniu susțin că această regiune este este una dintre cele mai bune din Republica Moldova pentru cultivarea soiurilor de struguri pentru vinurile roșii și licoroase, datorită condițiilor de mediu asemănătoare celor din renumitele zone viticole Bordeaux (Franța) și Piemont (Italia).

Vinul Lupi face parte din gama premium Gitana, este un vin roșu, sec, matur, cu arome de mure și fructe, la care se adaugă nuanţe de ciocolată, boabe de cafea, lemn dulce și marochin.
Gustul este echilibrat, structurat, cu taninuri puternice, cu un post-gust rafinat, prelung, de prune și mure.

La Petit Sophie este de asemenea un vin ce face parte din gama premium Gitana, matur, alb, sec, cu arome de trandafir, flori de salcâm și fân proaspăt cosit, completat de nuanțe fine de vanilie. Gustul este proaspăt, intens și complex, cu nuanțe de ananas și citrice, cu o aciditate echilibrată și un post-gust mieros, elegant şi prelung.
Vinul Surori face parte din colecția Gitana Classico, este un vin sec, de calitate.
Acest rosé complex și mineral de culoare vie, dezvăluie arome citrice urmate de capsune și cireșe de mai.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod