La Samuelle, cel mai nou restaurant deschis în Piața Charles de Gaulle

Restaurantul cu specific intrenațional ”La Samuelle” din centrul capitalei și-a deschis oficial porțile. Evenimentul de lansare a fost condimentat și prezentat de DJ Nono Semen de la ProFM.
Alături de jurnaliști și bloggeri, oaspeții au fost întâmpinați cu șampanie și invitați să participe la licitația cu obiecte vintage de călătorie care a fost organizată pentru susținerea programului ”Donator de Viitor” al organizației ”World Vision România”.

Atmosfera din interiorul restaurantului îi invită pe cei care îi trec pragul într-o călătorie culinară în jurul lumii. Tema de design interior a restaurantului este desprinsă din aventurile marilor exploratori ai lumii și din peripețiile personajelor lui Jules Verne. Astfel, restaurantul găzduiește două volume în limba franceză ale renumitului autor, ”Les Grands Navigateurs” și ”Voyages Extraordinaires” ce datează din secolul al 18-lea și pot fi răsfoite la un pahar de vin.
Fiecare element de decor creează povestea unui călător și alimentează apetitul pentru un voiaj în universul gusturilor.

”Gustul înseamnă memorie. Fie că ne amintește de un loc deosebit unde am savurat o prajitură fină, că ne reconectează cu un eveniment special unde am încercat un preparat inedit sau că ne invită într-o călătorie a simțurilor, în urma gustului rămâne o amprentă care ne va însoți mereu. Iar eu mi-am dorit un restaurant unde să pot crea amintiri și experiențe gourmet unice. De fiecare dată când cineva trece pragul ”La Samuelle” va descoperi mereu ceva nou în meniu. Aici este locul unde îți dorești să revii pentru că abia după mai multe încercări ale fiecărui preparat vei putea spune <În fine! Am descoperit America!>”, a declarat Sami Corodianu, bucătarul-șef și fondatorul ”La Samuelle”.

Preparetele sunt prezentate într-un mod inedit și grupate în șapte categorii, fiecare reprezentând un stil de călătorie.
Astfel, cei care au poftă de un City Break se pot răsfăța cu ”Stockholm Gravlax de somon” în timp ce iubitorii de aventură pot alege Velasquez calamar la grătar cu guacamole rustic”din secțiunea Explorer. Cei care preferă o călătorie orientată spre cultură pot opta pentru “Alexander the great medalion de vită a la Chef” din zona Gourmet, iar artiștii se pot inspira din deserturi precum “Michelangelo Pana cotta cu jeleu de portocale și piper roșu” oferite la secțiunea Artisan. Aventura cotinuă în fiecare săptămână cu preparate surpriză din meniul Secret Travelling. În ceea ce privește băuturile, acestea se regăsesc în secțiunile City Break, Lazy in the sun și Business.

Cu un meniu captivant și creativ, compus din rețete internaționale reinterpretate maiestuos, ”La Samuelle” își propune să împlinească poftele gastronomice ale celor mai împătimiți gurmanzi.
Mai mult, bucătarul-șef Sami Corodianu oferă o experiență neașteptată oaspeților și îi surprinde cu preparate personalizate, în funcție de preferințele lor.

La evenimentul de lansare, bucătarul-șef Sami Corodianu și-a provocat invitații să vină cu o pălărie preferată din voiajele lor. Astfel, în funcție de pălăria adusă, le-au fost recomandate preparatele din meniul special conceput pentru această ocazie, Gourmet Traveller Delight și au fost degustate specalități internaționale.

În urma licitației organizate în cadrul evenimentului, s-a strâns suma de 4.600 de lei care va fi donată organizației World Vision România. Banii obținuți vor fi utilizați în proiectul ”Donator de Viitor” pentru reabilitarea unei grădinițe pentru copiii din mediile defavorizate.
Investiția în noul restaurant s-a ridicat la aproximativ 315.000 euro. Cu o suprafață de 300 mp.,restaurantul dispune de 85 de locuri la masă.”La Samuelle” își așteaptă oaspeții în fiecare zi din săptămână între orele 10:00 - 24:00.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod