Kavala, sau cum sa te bucuri, in vacanta, de o urbe minunata!

Cine nu iubeste zonele pitoresti? Cine nu doreste ca in concediul pe care il viseaza vara viitoare sa se plimbe printre sradute unde domneste linistea, sa manance ceva traditional si sa stea pe o plaja fara zgomot?. Regiunea Macedoniei de Est si a Traciei a devenit un loc prietenos pentru turistul care vrea sa se bucure de toate aceste lucruri si, mai mult, ofertele de vacanta sunt multe si diverse. 

Kavala, un oras superb, nepretuit pentru turistul care stie sa aprecieze ceva cu adevarat frumos! Il gasesti in nord-estul Greciei, (regiunea Macedonia), la 653 km de Atena si 56 km de Xanthi. Este o urbe care ne aminteste parca de foma unui amfiteatru, iar coasta pe care stau insirate casele grecilor ofera o priveliste mirifica. Nu poate fi ignorat nici portul perscaresc din Kavala, care detine si feribotul ce te va purta spre insula Thassos.

Cei care vor sa admire si orasele vecine, trebuie sa stie ca din Kavala se poate ajunge foarte usor spre Filippi, delta raului Nestos sau spre minunatele orase Drama si  Xanthi.

Nu ar trebui ratata nici insula Halhidiki!

Cum ajungi in Kavala? Cu masina prin Sofia sunt in jur de 700 de kilometri. Insa, daca doresti ca aventura ta sa fie mai simpla- adica sa nu stai pe drum prea mult - atunci poti zbura. Aterizezi la 27 de kilometri de Kavala, in aeroportul Megalos Alexandros.

Atractii in Kavala - Pentru ca am amintit la inceput ca istoria este pastrata in aceasta regiune cu sfintenie, ei bine, Kavala si peninsula Panagia sunt locuri in care vei descoperi case vechi, multe dintre ele reconditionate cu multa grija. Asta te va incanta la propriu, iar daca vei vizita apeductul Kamares ( construit in perioada bizantina), vei intelege un pic din istoria acestei regiuni…

Castelul din Kavala  - Salasluieste in Panagia, unde a fost construit, candva, orasul vechi. Este un punct de atractie pentru orice turist dornic sa afle franturi de istorie si sa admire orasul de sus.
Aici, in Kavala, a poposit Apostolul Petru pentru prima data, iar pe langa satele Krinides si Filipi, mai puteti descoperi situl arheologic, unde se regasesc ruinele orasului macedonean Filippi, numit dupa intemeietorul sau - Filip al II-lea.

Portul Kavala  - este un loc cu o frumusete aparte, peisajul fiind colorat de ambarcatiunile pentru pescuit.
Sunt ancorate langa dane. De aici, din acest minunat port, se pot lua ambarcatiuni care te vor lasa pe insula Thasos. Tot de aici poti calatori spre Lesbos, Lemnos, Chios, Samos, Samotracia, Rafina, Pireu si Insulele Dodecaneze.  Plaja sta la dispozitia turistilor care vor sa se bucure de Marea Egee… Tot aici, pe malul marii sunt nenumarate tavern si restaurante ofertante cu mancaruri traditionale extreme de savuroase!

Casa Tokou, casa unui negustor care avea, candva,  ca afacere principala tutunul. O cladire interesanta, a carei arhitectura aminteste de eclecticismul romantic. Asadar, cine vrea sa se imagineze pentru cateva minute intr-un alt secol, o poate vizita…

Muzeul tutunului, atractie de top in Kavala - muzeul Tutunului, il gasesti in Depozitului Municipal de Tutun. Vei descoperi  obiecte nenumarate, foarte interesante, care amintesc de   cultivarea, productia si comercializarea tutunului.
Din peisaj nu lipsesc fotografiile foarte vechi si cartile care se foloseau in vremuri trecute la documentarea pentru cultivarea tutunului.

Muzeul folclorului din Kavala - A fost deschis in 1988 si a putut fi vizitat timp de 20 de intr-o cladire neoclasica de pe strada Phillipou. Azi, acest muzeu si-a mutat expozitia in Casa de Tutun, unde pot fi admirate porturile populare ale acestei zone, multe colectii de arta, dar si o biblioteca.

10 restaurante de top in Kavala - Evident, mancare traditionala greceasca a fost intotdeauna o atractie pentru turistul care iubeste aceasta regiune . Restaurantele din Kavala sunt intotdeauna pregatite, iar cine vrea sa se bucure de un pranz sau o cina delicioase poate incerca aceste restaurante. Sau macar cateva dintre ele: To Koutoukaki; Sousouro; Taverna Savvas; Delikaris ola sta Karvouna;     To Araliki; Marmelo Patisserie; Mpahari; Gorgones K Magkes; Balaouro; Mataxai Mas.

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod