Daruieste si poti Dobandi - un gest mic pentru copii aflati in suferinta

Fundatia Filantropica Metropolis este o fundatie neguvernamentala, non-profit, cu  personalitate juridica romana si acreditata prin Decizia nr. 248/15.04.2014, emisa de Comisia de Acreditare a furnizorilor de servicii sociale a Municipiulului Bucuresti. Fundaţia Filantropica Metropolis are sediul în Bucuresti, str. Drumul Sabareni, nr.47-53, sector 6, înregistrată în registrul persoanelor juridice cu dosarul nr. 3564/299/2007 din 16.02.2007 la Judecatoria Sectorului 1, Bucuresti. cu codul fiscal nr.23249281 si contul  RO07CECEB31830RON3865747, deschis la CEC BANK UP VICTORIA, sector 3.

In cadrul Fundatiei Filantropica Metropolis, se realizeaza activitati cu caracter educational, gospodaresc, de formare profesionala, socializare, recreere a beneficiarilor programului. Desfasurarea activitatilor se efectueaza dupa un plan propus, in functie de nevoile fiecarui copil in parte. In funcţie de vârsta, capacităţi şi aptitudini, copii sunt încurajaţi să participe şi sa se implice în activităţile FFM: activitati socio-educative si de recreere, terapie individuala si de grup; art-terapie prin : creaţie, desen, pictura, lucru manual, joc, muzica, autoapărare, spectacole; tabere si excursii.

În prezent au trei proiecte în desfășurare, acestea sunt:

- Centrul de Zi pentru Copii si Parinti (CZ), care are ca obiectiv principal prevenirea situaţiilor de risc care pot conduce la separarea copilului de părinţii săi, prin asigurarea unor activităţi de îngrijire şi educaţie (formală, non-formală şi informală) pe timpul zilei pentru copii şi prin asigurarea unor servicii de sprijin pentru părinţi sau alte persoane care au în îngrijire copiii, având rolul de a asigura menţinerea, refacerea şi dezvoltarea capacităţilor copilului şi ale părinţilor săi pentru depăşirea situaţiilor dificile.  Beneficiarii provin în special din următoarele categorii de familii care prezintă risc ridicat de separare a copiilor: familii fără locuinţă; familii cu venituri foarte mici care beneficiază de ajutoare sociale; familii în care un părinte sau ambii sunt şomeri; familii care şi-au abandonat sau instituţionalizat copiii; familii în care un părinte sau ambii sunt în închisoare; familii monoparentale; familii în care se consumă alcool, droguri; familii în care unul sau ambii părinţi au decedat; etc.
Numărul copiilor care beneficiază de serviciile fundației este de 20.

- Centrul de ocrotire a copiilor Acasa - Scopul Centrului “Acasă”  este  furnizarea sau asigurarea accesului copiilor, pe o perioadă determinată, la găzduire, îngrijire, educaţie şi pregătire în vederea reintegrării sau integrării familiale şi socio-profesionale.  Obiectivele centrului: reinserţia socială a copiilor separaţi temporar sau definitiv de familia lor;  dezvoltarea capacitaţii de autonomie personală a copiilor;  dezinstituţionalizarea şi păstrarea relaţiei cu familia naturală/lărgită, cu scopul  integrării/reintegrării în familie. Grupul ( grupurile) tinta - Copii cu vârsta cuprinsă între 5- 26 ani. Activitati:  acordarea de găzduire, ocrotire, educaţie pentru copiii beneficiari în vederea satisfacerii  nevoilor de bază:  motivarea familiei şi a copilului în scopul reunificării şi reabilitării familiei pe plan financiar şi moral; consiliere acordată familiei pentru a-şi cunoaşte drepturile şi responsabilităţile;  asistarea copiilor şi tinerilor în demersurile făcute pe lângă autorităţi în vederea obţinerii actelor specifice; acordarea de asistenţă socială, psihopedagogică, medicală, religioasă şi juridică prin parteeriate cu alte organizaţii;  integrarea treptată a adolescenţilor în societate, prin sprijin oferit în găsirea unui loc de muncă, a unei locuinţe pe termen limitat ale căror costuri vor fi preluate treptat de către tânăr;  terapie de grup, terapie prin joc, sport, desen la care participă şi voluntari din ţară şi din străinatate;  legaturi de ataşament faţă de  familia naturală/substitut/persoane faţă de care copilul a dezvoltat legături de ataşament; valorizare a persoanei stimă, respect; dezvoltarea abilităţilor.
Numărul copiilor care beneficiază de serviciile fundației este de 36.

- Centrul de consiliere si sprijin pentru tineri in situatii de risc (Pasi spre independenta), este un serviciu residential ce  acopera o gamă variată de servicii, cu scopul de a ajuta tinerii în dificultate, începând cu găzduirea acestora pe o perioadă determinată, până la rezolvarea problemelor specifice cu care aceştia se confruntă (materiale, financiare, culturale, juridice şi administrative, relaţionale, ocupaţionale, de sănătate), inclusiv prin organizarea de activităţi pentru dezvoltarea deprinderilor de viaţă independentă şi a competenţelor profesionale. Pot beneficia de serviciile Centru de consiliere si sprijin pentru tineri in situatii de risc (Pasi spre independenta), tinerii care se gasesc in una dintre urmatoarele situatii: au beneficiat de o masura de protectie speciala si au implinit 18 ani; au implinit 18 ani si nu mai urmaeaza o forma de scolarizare; nu au posibilitati de integrarea in familie; nu detin locuinta proprie si nici posibilitatea de a-si asigura conditii de locuit pe baza resurselor proprii; au deprinderi minime de autogospodarire si viata idependenta;  sunt apti pentru insertia profesionala; tineri care, in perioda de protectie, au fost integrati profesional- prin incadrarea legala intr-un loc de munca – si carora li s-au incetat masurile de protectie.
Numărul tinerilor care beneficiază de serviciile fundației este de 5.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod