Cand este indicat sa schimbi salteaua de pat?

Un somn bun peste noapte regenereaza organismul si improspateaza mintea. Cu toate acestea, aproape toti ne plangem din cand in cand de dificultati de somn. Unul din motivele pentru care nu ajungem repede pe taramul viselor il reprezinta lipsa unei ambiante odihnitoare, care sa favorizeze somnul. Din aceasta, nu trebuie sa lipseasca o saltea potrivita, care sa previna problemele de somn si chiar sa ajute, la nevoie, la depasirea insomniei instalate.

Salteaua de pat este o achizitie pe termen lung, asa ca este destul de usor sa uiti de semnele de avertizare ca este timpul sa faci o schimbare.

Saltelele pot veni cu garantii de pana la 10-15 ani, dar uneori s-ar putea sa fie nevoie sa o inlocuiesti mai repede de acest termen.

Cand este, asadar, indicat sa schimbi salteaua de pat? Iata cateva sfaturi de la unul din cei mai mari comercianti de saltele online din Romania:

1.    Daca salteaua are peste 5-7 ani, ar putea fi timpul sa cumperi una noua. In timp, postura, numarul de kilograme, masa musculara se pot modifica, iar salteaua este posibil sa nu mai sustina in mod corespunzator corpul.  Inca de la primele semne de deteriorare ale saltelei, chiar si o mica adancitura, trebuie sa iei in considerare inlocuirea acesteia, pentru a preveni afectiunile ce se pot instala in organismul tau.
2.    Daca te trezesti cu dureri de spate sau nu dormi la fel de bine ca inainte este un semn ca ceva poate fi in neregula cu salteaua.

Daca te intorci pe o parte si pe alta incercand sa gasesti o pozitie confortabila inseamna un somn neodihnitor si o noua zi epuizata.
3.    De multe ori ni se intampla sa dormim in fotoliu sau in canapea, deoarece nu se simtim mai confortabil decat pe salteaua din dormitor. Trebuie sa stii insa ca somnul intr-un fotoliu nu este recomandat, mai ales daca incerci sa ai un stil de viata organizat cu 7-8 ore de somn pe noapte.
4.    Daca ai probleme cu alergiile si salteaua ta nu este tratata impotriva acarienilor este obligatoriu sa o schimbi.
Saltelele vechi devin depozite de alergeni, celule moarte ale pielii, particule de praf, germeni si chiar plosnite. Sanatatea ta este cea mai importanta, de aceea trebuie luate in considerare si aceste aspecte. Uneori nu oferim atentie acestor lucruri, alaturi de care ne petrecem mare parte din timp si astfel ne gandim prea putin la posibilitatea aparitiei unor afectiuni din cauza lor. Alege o saltea tratata impotriva acarienilor si este antistatica.

Magazinul online http://www.saltele-online.roeste cel mai mare comerciant de saltele online din Romania, oferind clientilor sai o gama de peste 15 tipuri de saltele si 36 de tipodimensiuni.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod