Amblyz - primii ochelari electronici din lume pentru tratamentul ambliopiei

Magazinul 8ik din cadrul clinicii de oftalmologie Ama Optimex lansează pe piața românească Amblyz - primii ochelari electronici din lume pentru tratamentul ambliopiei, afecțiune oftalmologică ce apare la copii și nedescoperită la timp nu mai poate fi tratată niciodată.

Ambliopia sau „ochiul leneș” se manifestă prin vedere bună la un ochi și vedere mai slabă la celălalt. Pe măsură ce trece timpul, creierul se obișnuiește să primească informații numai de la ochiul puternic și îl exclude pe cel slab, într-o masură foarte mare sau definitiv.
Astfel, ochiul slab nu mai este folosit. „Fără un tratament corespunzător, la timpul potrivit, ochiul mai slab nu va mai putea fi recuperat niciodată. În toate metodele de tratament, se acoperă ochiul bun sau se scade vederea acestuia prin diverse metode și copilul este forțat, pentru anumite perioade de timp în fiecare zi, să își folosească ochiul slab”, explică dr. Carmen Dragne, medic primar, specialist oftalmolog, Clinica Ama Optimex.

Ochelarii electronici Amblyz propun o modalitate complet diferită pentru tratamentul ambliopiei.
Aceștia au un sistem electronic integrat care obturează automat ochiul bun, pentru un interval de 30 de secunde, forțând copilul să vadă cu celălalt ochi, mai slab. Sunt ușor de folosit, confortabili și estetici, iar copilul îi poartă ca pe oricare altă pereche de ochelari, fără să îi influențeze activitațile zilnice, precum celelalte metode de tratament.

Obturarea periodică a ochiului, la intervale regulate, aduce cateva beneficii importante pentru copil: nu necesită un program strict pentru administrarea tratamentului, este o formă de tratament mai comodă care facilitează vederea binoculară, creierul se obisnuiește astfel să primească informații de la ambii ochi.
Copii sunt mult mai deschiși la această formă de tratament, ceea ce duce la rezultate mult mai bune.

Ochelarii electronici Amblyz sunt un dispozitiv medical, ei sunt produși de catre firma Xpand și au fost dezvoltați în colaborare cu medici oftalmologi și opticieni, în urma unor studii și cercetări îndelungate. În cazul în care este nevoie, se pot atașa lentile cu dioptriile potrivite. Ei sunt recomandați de către medicul oftalmolog, iar programarea electronică se face la început, de către optician. Ulterior, părinții trebuie să aibă grijă să îi încarce noaptea si să se asigure că sunt purtați de către copil în timpul zilei.
Tratamentrul ambliopiei este recomandat să fie efectuat pană la vârsta de 6-7 ani, însă cu ochelarii Amblzy pot fi obținute rezultate și pană la vârsta de 10 ani.  Periodic, trebuie efectuate vizite la oftalmolog pentru monitorizarea rezultatelor.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod