Trei sfaturi de business de la antreprenorul Juergen Schunn

Juergen Schunn este unul dintre cei mai prosperi oameni de afaceri din vestul Romaniei, fondator al grupului de companii Auto Schunn, care genereaza cifre de afaceri de ordinul zecilor de milioane de euro si asigura peste 200 de locuri de munca in vestul tarii.

Grupul de firme condus de Juergen Schunn reprezintă unul dintre cei mai importanti parteneri autorizati Mercedes-Benz din Romania, lider pe piata auto din vestul tarii, cu o prezenta activa in orasele Arad, Deva, Suceava, Sibiu si Timisoara.


Principalele obiecte de activitate ale companiei sunt reprezentate de vanzarea de autoturisme Mercedes-Benz noi si auto rulate, si servicii de reparatii si intretinere autoturisme.


Succesul de care firma imperiul cladit de Juergen Schunn se bucura astazi ascunde, insa, un sfert de secol de munca asidua si nenumarate angajamente asumate.


Tot acest proces de evolutie in afaceri, de peste 25 de ani, i-a conferit antreprenorului Juergen Schunn o experienta de business extrem de vasta.


Iata doar 3 dintre lectiile invatate de domnul Juergen Schunn de-a lungul celor 25 de ani de activitate pe piata de afaceri din Romania:


1.

Vrei sa devii independent financiar? Antreprenoriatul e raspunsul!
Dependenta de un loc de munca reprezinta probabil principalul motiv de frustrare pentru cea mai mare parte dintre noi. Nevoia de libertate sta in natura noastra. Cu totii simtim acea chemare, care vine din adancul constiintei noastre, catre independenta, catre autonomie in ceea ce priveste organizarea propriei vieti.


Astazi, insa, avem oportunitatea de a obtine independenta financiara pe care ne-o dorim, prin initierea in stiinta afacerilor.
Nu e usor. Insa, si mai ales acolo unde nu exista un suport financiar consistent, cel mai important este sa incepi cu pasi mici si sa ramai concentrat asupra drumului pe care vrei sa il urmezi.
Juergen Schunn:
„Deviza familiei noastre a fost intotdeauna ca, indiferent ce se intampla, cea mai sigura metoda de a ajunge independent financiar este antreprenoriatul.Inceputurile au fost deosebit de grele, insa mereu am respectat munca imensa depusa, devotamentul si angajamentele luate.

In primii ani am reinvestit absolut tot profitul, doar astfel fiind posibila o dezvoltare continua.”


2. Alege-ti partenerii de afaceri cu grija
”O afacere de succes se construieste in fiecare zi cu multa implicare, seriozitate si profesionalism, insa alegerea partenerilor este esentiala pentru viitorul ei”, spune Juergen Schunn.


O antreprenor de succes nu este acela care isi concentreaza toata puterea in jurul sau, ci acela care reuseste sa adune in jurul lui o comunitate, o echipa de oameni dedicati care impartasesc principii si obiective comune.


3. Familia este cel mai de pret partener de business

O afacere dezvoltata in sanul familiei este, probabil, tot ceea ce si-ar putea dori orice antreprenor.

Increderea, respectul, loialitatea, sunt calitati pe care membrii familiei le dezvolta in mod natural in cadrul familial, insa reprezinta in acelasi timp elemente esentiale pentru o afacere prospera.


Juergen Schunn:
„Eu am mostenit talentul si pasiunea pentru antreprenoriat de la inaintasii mei.
Pana sa izbucneasca cel de-al doilea razboi mondial bunici mei activau in agricultura, ocupandu-se de cresterea si comertul animalelor, dar si de comertul cu grane. Parintii mei au preluat mai apoi afacerile din agricultura, dar au si lucrat in fabrici, iar dupa ce s-a terminat razboiul au condus un oficiu postal in comuna Bradu, judetul Sibiu. La randul meu, am transmis mai departe spiritul antreprenorial copiilor mei: Elisabeth si Ralph, dar si nepotului meu, Sebastian, care, astazi, sunt implicati activ in afacerile grupului de companii Auto Schunn.”

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod