Sondaj – Ce fac profesorii în vacanța de vară?

În mijlocul discuțiilor despre manualele de clasa a V-a, Didactic.ro a realizat un sondaj inedit în rândul profesorilor. Astfel, am aflat care sunt activitățile de vacanță preferate ale dascălilor și cum își petrec timpul liber.

În ultima perioadă au fost realizate numeroase articole, reportaje sau chiar emisiuni care propuneau, fiecare din perspective inedite, activități recreative și educative pe care elevii le pot practica în timpul vacanței de vară. La rândul lor, profesorii profită de acest interval, alegând fie activități recreative, fie activități care să-i ajute să se pregătească pentru anul școlar viitor.

În acest context, Didactic.ro (un produs Intuitext) a realizat un sondaj de opinie în rândul cadrelor didactice membre ale acestei comunități supranumite „cancelaria națională“ pentru a afla își petrec timpul liber și care sunt hobby-urile profesorilor.

Iată, așadar, care au fost răspunsurile la întrebarea „Ce vă place cel mai mult să faceți în vacanță?“

•    56.63% - Să merg în concediu, să mă odihnesc.
•    16.87% - Să citesc, să ascult muzică.
•    12.05% - Să mă pregătesc pentru anul școlar următor.


•    9.72% - Să fac mișcare, să mă plimb.
•    4.82% - Să lucrez, să  fac activități  frumoase cu elevii.

Prin urmare, în urma acestui chestionar, majoritatea cadrelor didactice preferă relaxarea și vacanțele, în vreme ce alți profesori citesc, ascultă muzică sau chiar se pregătesc pentru anul școlar viitor. Aceștia din urmă consultă manualele editurilor câștigătoare, între care și Intuitext, pentru a se asigura că fac cea mai bună alegere pentru elevii dumnealor.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod